Две бебета в критично състояние са изпратени от София за

...
Две бебета в критично състояние са изпратени от София за
Коментари Харесай

Две бебета в критично състояние са изпратени от София за лечение в Плевен

Две бебета в сериозно положение са изпратени от София за лекуване в Плевен.

Специализирана кола за спешна помощ с екип от новата плевенска клиника за майчино и детско здраве ”Мама и Аз ” е пътувала до столицата, с цел да поеме децата в животозастрашаващо положение, оповестиха от МБАЛ ”Сърце и Мозък ”, към която беше разкрито неотдавна новото лечебно звено.

Малките пациенти - момченце и момиченце на двумесечна възраст , в началото са били настанени в неонатологичното поделение на държавната профилирана детска болница ”Проф. доктор Иван Митев " в София.

Поради неспособност да им бъдат предоставени нужните интензивно наблюдаване и грижи и с аргумента, че пациентите са надскочили възрастта за неонатология, от болничното заведение се обръщат за подпомагане към сътрудниците си в Плевен.

Спешно децата са превозени и настанени в интензивното детско поделение на клиниката ”Мама и Аз ”, където грижите за тях поема ръководителят на педиатрията доктор Велимир Симов и екипът му.

Децата са били с увреждане на мозъчна функционалност заради понижен приток на О2, както и в положение, при което хранопроводът не се свързва със стомаха.

Д-р Симов означи, че казусът с децата от болничното заведение в София не е първият за педиатрите от ”Мама и Аз ”. Само преди дни екипът в Плевен е съдействал и на сътрудниците си от Майчин дом, в клиниката следва да бъдат превозени и дребни пациенти от Националната кардиологична болница в столицата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР