Две български анимации - Война и Мир откриват на 6

...
Две български анимации - Война и Мир откриват на 6
Коментари Харесай

Български анимации откриват лятното кино в Кюстендил

Две български анимации - " Война " и " Мир " откриват на 6 август лятното кино в Кюстендил, оповестиха от общинския отдел " Култура и духовно развиване ".

За поредна година Общината провежда лятна стратегия, включваща изкуства, спорт, занимания и лятно кино. Събитията ще се случват на античната цитадела Хисарлъка. Тази година киното се открива с извънредна премиера от Димитър Димитров (Анимитер) – най-новият му филм " Война " (2022), а незабавно след него и на тематично обвързвания - " Мир " (2019). Преди това, на сцена " Базиликата " е концертът на младия реализатор Кирил Хаджиев, по-известен като ТИНО.

Предстоящите прожекции и концерти в Хисарлъка са безвъзмездни. Те са на 6, 13, 20 и 27 август и 3 септември, от 21:00 часа и са част от календара на " Кюстендилско лято 2022 ".

Следващите прожекции ще покажат комичната анимация Heatwave на гръцкия режисьор Fokion Xenos, научно-фантастичния " Ви " на режисьора и сценарист Деян Цвятков, игралния " Паркинг " на Ивайло Минов, анимацията " Пеперуда и Мишка " на Мира Янкова. 

Всеки петък Община Кюстендил провежда и концерти на Арката на площад " Велбъжд " с начален час 20:30 часа.

Тази вечер, 5 август, на кюстендилска сцена гостуват " Керана и космонавтите ". Концертът също е безвъзмезден, началото е в 20:30 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР