Двата унгарски военнотранспортни самолета евакуираха хора от Афганистан. Те вече

...
Двата унгарски военнотранспортни самолета евакуираха хора от Афганистан. Те вече
Коментари Харесай

Два унгарски военнотранспортни самолета евакуираха хора от Афганистан

Двата маджарски военнотранспортни самолета изтеглиха хора от Афганистан. Те към този момент се върнаха в Унгария дружно с всички маджарски бойци, взели участие в интервенцията, заяви министерството на защитата, представено от Ройтерс.
Унгарският външен министър Петер Сиярто сподели, че задачата е към края си, откакто централноевропейската страна изтегля повече от 500 индивида от Кабул.
Натискът за довеждане докрай на евакуацията на хиляди чужденци и афганистански жители, помагали на западни страни по време на 20-годишната война против талибаните, се ускори с наближаването на крайния период за евакуиране на всички американски военни и техните съдружници до 31 август, отбелязва Ройтерс.
Съединени американски щати и съдружниците им приканиха хората да се отдалечат от летището на Кабул заради опасност от нахлуване от страна на групировката "Ислямска страна ".
Унгария, която е съперник на незаконната миграция в Европа, отхвърли всички проекти да одобри огромен брой афганистански бежанци, Тя сподели, че ще изтегля единствено хора, чийто живот е изложен на риск поради помощта, която са оказали на силите на НАТО в Афганистан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР