Двата централни имота на фалиралото дружество Градски транспорт Пловдив са

...
Двата централни имота на фалиралото дружество Градски транспорт Пловдив са
Коментари Харесай

Имотите на фалиралия "Градски транспорт Пловдив": един съмнителен търг и един пазарен

Двата централни парцела на банкрутиралото сдружение " Градски превоз Пловдив " са провокирали интерес измежду претенденти, само че съгласно участник единият търг е бил изопачен, а другият е провокирал мощно наддаване и над три пъти повдигане на началната цена.

общо шест парцела на някогашната транспортна компания, към която дълготраен интерес демонстрират приватизаторът Ангел Батаклиев и неотдавна придобилият дял Георги Самуилов.

Синдикът, който провежда продажбите, отхвърля всякаква информация за претенденти, цени, интерес. Но участник в два от търговете описа пред " Капитал ", че в един от тях е имало неправда - пликовете с офертите са били отворени, което слага под подозрение дали цената на спечелилия е била поправена съгласно конкуренцията.
Първо на " Сатурн "
Победителят за парцела на пловдивската " Сатурн " е определен непочтено, счита другият претендент в търга, дано го назовем АБВ. Предлага се терен от малко под 600 кв. метра в необятния център на Пловдив със остарели здания върху него на ул. " Сатурн " 9. Началната цена е 293 хиляди лева и по информация на " Капитал " има двама участници.
Реклама
АБВ подават офертата си в 12:40 часа (крайният период е 13 часа), като по-късно представител на другото сдружение е побързал да внесе тяхната оферта. В 13:10 представителите на двете сдружения чакат отварянето на офертите от синдика на " Градски превоз Пловдив ". Пликът с оферта на АБВ е към този момент отварян и след това отново е залепен, като даже листът с офертата е залепен за самия плик, твърди представителят на компанията. Така с цена от единствено 1500 лева над тази на АБВ победител става другият претендент. Точна информация за името му липсва - съгласно източника името звучи като " АГ пропъртис " или " Г пропърти ".

Представителят на АБВ сподели пред " Капитал ", че към този момент е подал сигнал в прокуратурата и има намерение да направи същото и в Окръжен съд - Пловдив, който е съдът по неплатежоспособност на " Градски превоз Пловдив ".
Истинският търг за центъра
При търга за другия парцел - на ул. " Гурко " в идеалния център на Пловдив - обстановката е била съвсем същата, само че защото " синдикът се усети, че сме разбрали схемата, разреши очевидно наддаване ", споделя участникът АБВ.

Тук се предлага терен от 750 квадрата и къща върху него при начална цена 579 600 лева При действителното наддаване сред общо шест претендента се стига до над 2 млн. лева Печели още веднъж спечелилия при продажбата на " Сатурн ".
Реклама
Синдикът Николай Митов отхвърли пред " Капитал " пликовете да са отваряни авансово. За него лицата от оплакалата се компания са създали този скандал целеустремено, с цел да опорочат търговете и след това да имат съображение да оспорят в съда продажбите. Той даже вижда дългата ръка на Ангел Батаклиев зад дейностите и счита, че са изпратени там точно от него. Същите лица са били записани ден по-рано от охранителни камери в постройката, до момента в който са " се навъртали и снимали " входа на адвокатската фирма на синдика. Според Митов приватизаторът на градския превоз в Пловдив непосредствено или посредством подставени лица целеустремено се стреми да бави банкрута с години и оспорва всяко решение, с цел да изтече отминалостта за множеството от отговорностите на сдружението в неплатежоспособност.
Останалите търгове
Реално двата най-големи и атрактивни за строителство терени на " Градски превоз Пловдив " са с незнайно бъдеще. От уеб страницата на Министерството на правораздаването може да се види само, че обществената продажба на парцел на бул. " Никола Вапцаров " в Пловдив е била анулирана. Не е ясно за какво, само че съгласно заинтригуван претендент - поради механически грешки в обявата.

" Капитал " потърси Ангел Батаклиев, приватизатор и до неотдавна изпълнителен шеф на сдружението в неплатежоспособност, само че той не пожела да разяснява.

Дали останалите търгове са се провели и дали е имало спечелили предложения ще може да се разбере след седмици от Имотния указател, в случай че няма обжалвания и има отразени прехвърляния на парцелите. Със сигурност обаче без нов собственик е най-големият терен - 30 декара в жк " Тракия ", който не беше препоръчан на търг в този пакет.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Инфраструктура 2 Земеделие 3 Политика 1 Свят 2 Политика 3 Земеделие 1 Инфраструктура 2 Политика 3 Земеделие Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Строителство и имоти
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР