Двата представителни синдиката – КНСБ и „Подкрепа”, се събират на

...
Двата представителни синдиката – КНСБ и „Подкрепа”, се събират на
Коментари Харесай

КНСБ и „Подкрепа” обсъждат протест срещу новата идея за болничните

Двата представителни синдиката – КНСБ и „ Подкрепа”, се събират на съвещание по отношение на предлагането първият ден от болничния да не се заплаща от работодателите и да остава за сметка на работещите.
Синдикатите готвят митинги против новата концепция за болничните Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти предложи да не се заплаща първият ден от болничния
Предложението пристигна след съвещание на Коалиционния съвет предходната седмица с претекста, че по този начин ще се пресекат злоупотребите.

Ден по-късно беше направено уточнението, че смяната няма да засегне болнични за гледане на дете и при трудова акцидент.
Първият ден от болничния да не се заплаща: Колко ще изгубят майките? Вторият и третият ден остават за сметка на работодателя, а от четвъртия поема Национален осигурителен институт
Синдикатите стягат редиците за митинги и стачки, а учители плашат, че ще спрат да влизат в час.

Над 400 компании в София се ревизират поради подозрения за злоупотреби с пари от Националния застрахователен институт.

Данните на Национален осигурителен институт за последните 5 години демонстрират нарастване на броя болнични листове, постъпили за погашение от института.

През 2014 година те са били малко над 2,5 млн., а през 2018 година – близо 3,3 млн. За 2019 година единствено за първите девет месеца броят им надвишава 2,3 млн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР