Двата отворени въпроса, които са големият обект на дебат с

...
Двата отворени въпроса, които са големият обект на дебат с
Коментари Харесай

Енергетиката и върховенството на закона бавят плана за възстановяване

" Двата отворени въпроса, които са огромният обект на спор с европейските институции по българския План за възобновяване, са въпросите за декарбонизацията на стопанската система и за върховенството на закона “, разяснява вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов пред телевизия Bulgaria on air.

”Успели сме да реализираме някакъв консенсус в България, че като цяло проектът е добър и би трябвало да бъде импортиран, само че в този момент в границите на договарянията с Европейската комисия би трябвало да почистим тези два въпроса. Искаше ми се да чуя някакви отзиви и оферти по какъв начин да отговорим на тези големи упования от страна на европейските институции. За страдание, не получих кой знае какъв брой ясни оферти от парламентарните партии ", добави той.

Пеканов изясни, че по-големият проблем пред държавното управление е в областта на енергетиката, която стои в центъра на вложенията, които би трябвало да дойдат от проекта за възобновяване.

“Основният препъни камък тук, че политическа класа доста дълги години е замитала дебата за зеления преход като тематика за богатите страни, само че не и за нас “, уточни вицепремиерът.

В края на август служебното държавно управление разгласи, че ще внесе в Брюксел проекта за възобновяване и резистентност, в случай че той парламент бъде разхлабен. Очаква се президентът да разпусне Народното събрание идната седмица, само че няма ясни сигнали по кое време ще бъде импортиран проекта на стойност 12.5 милиарда лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР