Двата най-често срещани подсладители несъмнено са захар и мед. И

...
Двата най-често срещани подсладители несъмнено са захар и мед. И
Коментари Харесай

Мед или захар: Кой е по-добрият подсладител

Двата най-често срещани подсладители безспорно са захар и мед. И двата продукта се употребяват в доста десерти, с цел да им придадат сладостен усет, и двата са въглехидрати, формирани от глюкоза и фруктоза. А когато става въпрос за сравняване на тези две, постоянно медът се смята за по-здравословен от захарта.
Въпреки че и двете имат някои прилики, има и доста способи, по които тези два подсладителя се разграничават един от различен, без значение дали става въпрос за усет или текстура. Разгледайте някои от методите, по които медът и захарта се разграничават между тях.
Захар
Захарта се извлича от захарно цвекло и захарна тръстика и претърпява доста преправка, преди да стане рафинирана трапезна захар. Най-често употребяваните типове захар включват сурова, бяла и кафява захар.
Ползи
Захарта е по-нискокалорична спрямо меда и дава на тялото нужния дневен банкет от въглехидрати. Тя е елементарно налична и има дълъг период на валидност.
Недостатъци
Що се отнася до гликемичния показател (GI), захарта има по-висок GI от този на меда, т.е. предизвиква скок в равнищата на глюкозата в кръвта доста по-бързо от меда. Прекомерната консумация на захар може да докара до наддаване на тегло и да аргументи кариеси, а също по този начин да повлияе на чернодробната функционалност.

 Ето за какво не би трябвало да слагаме мед във врял чай Ето за какво не би трябвало да слагаме мед във врял чай
Всички знаем за потребните свойства на меда, като главно той е фамозен със своите антисептични свойства, кадърен да спомага за лечение...
Пчелен мед
Медът се получава, когато пчелите събират нектар от цветя. Често е с жълтеникаво-кафяв цвят и с плътна консистенция. Богат е на витамин С, антиоксиданти, минерали и аминокиселини.
Ползи
Медът оказва помощ за понижаване на разнообразни алергии и е богат на витамини и минерали. Има антимикробни свойства и потреблението му оказва помощ за усмиряване на болки в гърлото и кашлица.
Недостатъци
 Чудна рецепта с мед и канела топи непотребните килограми Чудна рецепта с мед и канела топи непотребните килограми
Медът и канелата са страхотна композиция освен във вкусово отношение. Тези два продукта спомагат за дейно намаляване. Но в тази ситуация...
Състои се най-вече от захар и е с високо наличие на калории. Той повлиява равнищата на кръвната захар и не се предлага за хора, страдащи от диабет, затлъстяване или сърдечни болести. Прекомерната консумация на мед води до наддаване на тегло.
 
Заключение
 
И двата подсладителя имат някои преимущества и опасности и в случай че не се употребяват умерено, и двата могат да причинят здравословни проблеми. Тъй като медът има следи от витамини и минерали и оказва помощ за усмиряване на болки в гърлото и лекуване на кашлица, може да се каже, че е по-добър от захарта.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР