Двата големи пожара, които избухнаха по обяд на 28 август

...
Двата големи пожара, които избухнаха по обяд на 28 август
Коментари Харесай

Пожарите в Сливенска област са овладени

Двата огромни пожара, които избухнаха по обяд на 28 август сред новозагорските села Сокол и Еленово и на полигон "Ново село ", към този момент са овладени. Все още има огнища, правят се нужните дейности, наблюдението ще продължи, няма потърпевши хора, заяви регионалният шеф на Сливенска област Чавдар Божурски.

Работата на екипите нощес е продължи до 23 часа. През нощта е обезпечено наблюдаване със профилирана техника. Активните дейности на екипите са били обновени в 7 часа тази заран. Операцията се управлява на място от шефа на РД "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Владимир Демирев.

Според получените досега данни, пожарът е засегнал територия от близо 2000 дка, като 1500 дка от тях са сухи треви и шубраци, а останалите - иглолистна гора. Не е позволено да се сътвори заплаха за популацията. Не се постанова евакуация на живущите в околните обитаеми места.

Овладян е и пожарът, който избухна в региона на стрелбището на територията на военната база "Ново село ". Наблюдението продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР