Дванайсет са досъдебните производства за купуване на гласове, по които

...
Дванайсет са досъдебните производства за купуване на гласове, по които
Коментари Харесай

Прокуратурата работи по 12 досъдебни производства за купуване на гласове

Дванайсет са досъдебните производства за пазаруване на гласове, по които прокуратурата работи, съобщ основният прокурор Сотир Цацаров откакто гласоподава в неделя на изборите за европейски парламент в пловдивското учебно заведение " Доктор Петър Берон ". Той посочи, че до 18 часа през вчерашния ден формираните преписки по сигнали на жители, ДАНС и Министерство на вътрешните работи са 147. По част от тях са постановени отводи. Други са отхвърлени като несъстоятелни, а по 40 инспекциите не престават.

Районната изборна комисия в Ловеч е сезирала прокуратурата в Троян за сигнал за пазаруване на гласове там, заяви БНР. Това е вторият сходен сигнал в района, откакто в деня за размисъл подобен беше подаден за територията на община Угърчин.

Жалбата е подадена от депутат от една от водещите политически партии. В жалбата се съдържат и съответни данни за посочени лица, които вероятно са правили тези действия, както и опция за събиране на спомагателна информация. Жалбата е против една от другите водещи обединения. Председателят на Районната изборна комисия в Ловеч Валентина Недялкова добави, че изборната интензивност до този миг е извънредно ниска.

Водеща политическа партия е подала сигнал в РИК Пазарджик, че пред секция номер 6 в град Пещера двама мъже намерено пропагандират със коя бюлетина на се гласоподава. Към мястото е тръгнал екип за инспекция.

Изпълнителният шеф на Института за обществена интеграция Стоянка Балова сподели пред БНР, че има растеж на нарушаванията при приемането на изборните бумаги: “Това, което коментирахме с нашите координатори в страната е, че заради неналичието на избори в последните две години, сякаш изборната администрация е не запомнила по какъв начин се вършат избори. Наистина отчетохме значителен растеж в нарушаванията “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР