Дванадесет страни от ЕС призоваха в писмо Европейската комисия да

...
Дванадесет страни от ЕС призоваха в писмо Европейската комисия да
Коментари Харесай

12 страни от ЕС искат готов план за борба с климатичните промени преди септември

Дванадесет страни от Европейски Съюз приканиха в писмо Европейската комисия да форсира процеса по правене на нови климатични цели за 2030 година, които да послужат като упорит образец на идната международна среща на върха за климатичните промени, съобщи „ Ройтерс “.

Европейската комисия желае тази година да заложи по-висока цел в битката на Европейски Съюз с климатичните промени - до 2030 година да настъпи редуциране с 50 или 55 % на парниковите излъчвания по отношение на нивата от 1990 година вместо настоящия най-малко от 40%, предава Българска телеграфна агенция.

В писмото, което е подписано от Дания, Финландия, Швеция, Испания, Италия, Нидерландия, Люксембург, Австрия, Португалия, Словения, Латвия и Франция обаче се желае от Комисията да показа проекта си за климата доста преди срещата на върха на Организация на обединените нации за климатичните промени през ноември в Глазгоу, с цел да имат време страните от Европейски Съюз да реализират съглашение по заложената цел.

„ Ако желаеме обстоятелството, че Европейски Съюз заема предни позиции по въпроса, да реализира резултат, това би трябвало да стане освен преди срещата на върха, а доста преди нея “, сподели основателят на писмото, датският министър по въпросите на климата Дан Йоргенсен.

В писмото, изпратено до отговарящия за климатичните промени еврокомисар Франс Тимерманс, се споделя, че разискванията сред страните от Европейски Съюз за задачите за 2030 година би трябвало да стартират най-късно през юни. В момента графикът на Европейската комисия не планува този проект да е готов преди септември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР