Дванадесет души загинаха, а над 40 са ранени, някои от

...
Дванадесет души загинаха, а над 40 са ранени, някои от
Коментари Харесай

Катастрофа на автобус в Хърватия, много загинали и ранени

Дванадесет души починаха, а над 40 са ранени, някои от тях тежко, откакто рано тази заран полски рейс с поклонници излезе от пътя и катастрофира покрай град Вараждин, Северозападна Хърватия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Единадесет души са починали на място, а един човек е умрял в болница. Ранените са признати в лечебни заведения във Вараждин, Загреб и Чаковец.

Катастрофата е станала в 5.35 часа на автомагистрала А4 в посока Загреб, когато рейсът с полски регистрационен номер е излязъл от пътното платно във Вараждинска област.



Води се следствие за аргументите за случая, само че има подозрения, че водачът е задремал на кормилото, означават хърватските медии.

Полското министерство на инфраструктурата заяви, че рейсът е създаден през 2011 година, регистриран е в Полша. През юни тази година е минал механически обзор.

Говорител на полското външно министерство сподели пред полската организация ПАП, че всички жертви са полски жители.

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович сподели на конференция през днешния ден, че рейсът е превозвал поклонници до католическото светилище на Дева Мария в с. Меджугорие, Босна и Херцеговина, добавя Хина.

В рейса е имало 44 души – 42 пасажери и двама водачи. Сред пасажерите е имало трима свещеници и шест монахини.



Светилището в Меджугорие е третата най-популярна дестинация за поклонение в Европа след Лурд (Франция) и Фатима (Португалия), макар че Ватиканът не е удостоверил нито едно от чудесата, които хора настояват, че са видели там, добавя АП.

Хърватският министър председател Андрей Пленкович изрази съболезнования на околните на починалите и беседва по телефона с полския си сътрудник Матеуш Моравецки.

Полският министър на опазването на здравето Адам Неджелски ще посетят Хърватия през днешния ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР