Дванадесет души загинаха, а десетки са ранени при катастрофа на

...
Дванадесет души загинаха, а десетки са ранени при катастрофа на
Коментари Харесай

12 загинали при катастрофа на автобус с полски граждани в Хърватия

Дванадесет души починаха, а десетки са ранени при злополука на полски рейс рано през днешния ден в Северна Хърватия, оповестиха хърватските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

По данни на хърватската телевизия Ен1 ранените са 31. По-рано през днешния ден организация Хина заяви за 40 ранени.

Единадесет души са починали на място, а един човек е умрял в болница, посочи Ен1. Ранените са признати в лечебни заведения във Вараждин, Загреб и Чаковец.

Катастрофата е станала в 5.40 часа на автомагистрала А4 в посока Загреб, когато рейс с полски регистрационен номер е излязъл от пътното платно във Вараждинска област, Северна Хърватия.

Има подозрения, че водачът е задремал на кормилото, добавя хърватската телевизия ХРТ.

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович сподели, че рейсът е превозвал поклонници  до католическото светилище на Дева Мария в с. Меджугорие, Босна и Херцеговина, добавя Хина.

Светилището е третата най-популярна дестинация за поклонение в Европа след Лурд (Франция) и Фатима (Португалия), макар че Ватиканът не е удостоверил нито едно от чудесата, които хора настояват, че са видели там, добавя АП.

Божинович отиде на мястото на случая в събота сутринта.

Общо 43-ма пасажери са били в рейса, сподели той на конференция в близкия град Вараждин.

Хърватският министър председател Андрей Пленкович изрази съболезнования на околните на починалите и беседва по телефона с полския си сътрудник Матеуш Моравецки.

Изказах своите съболезнования на фамилиите на жертвите от името на държавното управление и осведомих полския министър председател, че способените служби са на място и че ранените пасажери са лекувани, написа Пленкович в Туитър.

Говорител на външното министерство във Варшава сподели пред полската организация ПАП, че всички жертви са полски жители. Полският министър председателят Моравецки удостовери в Туитър, че поклонниците са пътували към Меджугорие. Той изрази най-дълбоките си съболезнования на фамилиите на жертвите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР