Двамата задържани заради дрога за близо 3 милиона лева при

...
Двамата задържани заради дрога за близо 3 милиона лева при
Коментари Харесай

Задържаните край Пловдив заради дрога за 3 милиона: Невинни сме, не знаем защо се озовахме така двамата

Двамата арестувани поради дрога за близо 3 милиона лв. при акция на ДАНС и ГДБОП-Пловдив, обявиха пред съда, че са почтени и не знаят за какво са се озовали и двамата в тази скица.
Прочетете още
Българинът Богомил Борисов и македонецът Горан Митевски се изправиха преди часове пред Окръжен съд в Пловдив, с цел да бъдат гледани техните ограничения за неотклонение. Припомняме, че двамата бяха арестувани при незабавна акция, която беше взаимна от ДАНС, ГДБОП и ОД на МРВ Пловдив. Полицията е работила по сигнал, който е гласял, че автомобил ще транспортира стока по Автомагистрала „ Тракия “. Известно е било, че опиатът е тръгнал от Западна Европа, а крайната точна е била Турция. 

По време на акцията, откакто МПС-то е било спряно, последвала задълбочена инспекция. В автомобила били открити 24 кашона.  Всеки от тях цялостен с марихуана - в 10 кашона имало по 6 пакета, а в 14 - по 5 пакета. Общото им тегло било над 130 кг. марихуана, оценени на стойност от близо 3 милиона лв..

От държавното обвиняване през днешния ден желаеха по отношение на двамата арестувани най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража "   с претекста, че са съпричастни към закононарушението, за което са привлечени като обвинени. Според прокурора има заплаха те да се укрият и да извършат друго закононарушение, поради, че македонският жител през 2015 е осъждан за контрабанда.

Обвинението означи, че кашоните с опиатите са били принасяни от едното МПС в другото от обвинения Борисов, който категорично си е поставил ръкавици, с цел да извърши тези дейности. В правосъдната зала стана ясно, че следствието продължава и по отношение на други лица, с които са оперирали. Някой от тях са се укрили и занапред ще се обясняват елементи.  Българинът е отказал да дава пояснения пред проверяващите, приключи обвиняването.

" Не съм слагал ръкавици ". Това отговори българинът след думите на прокуратурата.

Защитата на Богомил Борисов юрист Тони Чакъров съобщи пред магистратите, че подзащитният му не е бил арестуван и не е участвал на мястото, където автомобилът с дрогата е спрян. По думите му Борисов няма нищо общо с тях. Юристът съобщи, че не е ясно по какъв начин тези опиати са появили в тази кола и от къде са били превозени. Според него тези доказателства са единствено на база разпити на чиновници от ДАНС.

По думите на Чакъров същитите са споделили, че Борисов е влязал в България на 14 февруари в 1:00 часа през граничен пункт Видин. 

“Ако същият е държал опиати, ние следва да се запитаме за какво не е бил арестуван още тогава, когато е засечен. Вместо това той е задържан доста часове откакто Горан Митевски  е бил арестуван с автомобила ”, съобщи юристът.

 Той сподели още, че обвиняването е за държане на наркотични субстанции, само че няма доказателства, че Борисов е държал такива в себе си. Юристът означи, че обвиненият няма да се укрие и не би направил закононарушение, тъй като е с чисто правосъдно минало и е съдействал на службите.

  “Моля да отчетете 44-годишната му възраст. Ако може мярката му  бъде домакински арест с слагане на гривна, подписка или гаранция. Подзащитният ми се нуждае от лекуване и подпомагане от неговите близки. Все отново метафорично казано, само че очевидците от ДАНС  рисуват една картина.  Единствено е открито влизане на Борисов в България. При прекъсване не е арестуван с наркотични субстанции ”, приключи юристът.

 Защитата на 47-годишният македонски жител, който в действителност е карал буса, съобщи, че всеки е почтен до доказване на противното. Според юрист Таня Каменова в обвинителния акт не излиза наяве, че  количества опиати са открити в автомобил, тя  добави, че  не излиза наяве и дали обвиненият Митевски е карал МПС-то, като означи, че то не негова благосъстоятелност.

  “Събраните доказателства не си кореспондират с обвиняването, ”завърши тя и пожела за подзащитния си парична гаранция или подписка. 

 В последните си думи пред съда Богомил Борисов сподели, че е почтен и няма нищо общо с това.

“Не знам защо става въпрос. Разбрах от ГДБОП и нито съм се дърпал, нито нищо. Аз в случай че съм имал нещо общо с цялата обстановка, щях да избягам, само че не съм го направил. Никога не съм се отклонявал от правия път ”, съобщи Борисов 

 Неговият съизвършител в схемата Горан сподели, че не знае по какъв начин двамата са се отзовали по този метод в тази скица. Пред съда той още веднъж показа първата си версия, че в действителност е знаел, че транспортира в кутиите маратонки към Бургас, като приключи с това, че има документ.  

След като изслуша всички страни по делото, арбитър Бонев реши, че най- съответната мярка за двамата мъже е “задържане под стража. Така той ги остави в ареста. 

 За това действие законът планува 5 до 15 години и санкция до 20 000до 100 000. Решението на Окръжен съд не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд. 

 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР