Двамата направиха много добро каране в италианските Алпи и съвсем

...
Двамата направиха много добро каране в италианските Алпи и съвсем
Коментари Харесай

Голям успех за българските ски! Алберт Попов и Камен Златков влязоха в топ 20

Двамата направиха доста положително каране в италианските Алпи и напълно резонно стигнаха до зоната на точките, което е за пръв път в историята на този спорт в едно съревнование от нашата страна. В генералното класиране Попов е 14-и с 39 точки, до момента в който Камен Златков остана 28-и с 12 точки.

Алберт направи стабилен старт при спускането, само че грешки в третия стадий от карането му отредиха, само че въпреки всичко той записва най-високото си извънредно класиране в Световната купа през този сезон. Златков пък потегли от 30-ото място след първия манш, откакто генерира напредък с 11 позиции, с цел да запише първи точки през тази година, написа Gong.bg.

Себастиан Фос-Солеваг победи в конкуренцията с 1:34,59, което беше с 1,33 сек. По-добро време от това на Алберт и с 1,82 сек. От това на Камен, само че драмата на финала бе извънредно огромна. Французинът Клеман Ноел започва финален и се движи с по-добро време по отношение на норвежкия победител, само че френският скиор не мина през последната врата преди финалната линия, което му донесе дисквалификация, макар че беше с над секунда по-добро време.

Следващото съревнование за българите ще бъде на 5 януари в хърватската столица Загреб.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР