Двамата мъже, обвинени за крупната кражба на картини на Владимир

...
Двамата мъже, обвинени за крупната кражба на картини на Владимир
Коментари Харесай

Крадецът на картини на Майстора се извини

Двамата мъже, упрекнати за крупната кражба на картини на Владимир Димитров – Майстора, излязоха на независимост. Причината е, че изтече законовият 8-месечен период, в който те могат да останат в ареста без да е подготвен обвинителният акт против тях. 13-те платна изчезнаха от вкъщи на наследници на Майстора в София на 27 декември 2018 година.

Пред Нова телевизия, за закононарушението призна един от причинителите и изиска опрощение.

Антон Антонов е рецидивист. Не си спомня какъв брой пъти е попадал в пандиза за обири. Помни обаче в елементи по какъв начин и за какво влиза в дома на наследниците на Майстора. Твърди, че имал гарант. Той ми сподели, че ще ми даде 5 000 лв. за картините, сподели Антонов.

Имал и указания. Каза картините да бъдат с автограф и да не бъдат с моливи, а да бъдат с маслени бои. Каза, че били закачени, няма СОТ, няма и тревога. Обясниха, че не би трябвало да се влиза през основната улица тъй като имало камери, да не ни засекат. И ни сподели от кое място да влизаме, сподели още Антонов.

Антон и съучастникът му стигат до къщата през градеж, като даже не се постанова да разрушават вратата. Ние влязохме през един прозорец, който беше с две крила. Той беше строшен от нас” уточни още Антон Антонов.

Вътре намират десетки платна. Влязохме вътре двамата и започнахме да откачаме картините като ги пазихме. Взехме общо 13 или 14 картини, сподели още той.

Антон твърди, че предал картините на поръчителя си, само че бил измамен. Той сподели, че картините са били доста подправени и че не ставали за нищо. Каза, че ще би трябвало да понижим от цената. Накрая ми даде 2500 лв. с огромен напън, изясни Антонов.

Екип на медията заведе Антон в къщата, от която преди 9 месеца е откраднал картините. Чувствам се доста неловко. Като виждам в този момент тази къща и настръхвам, че съм влизал нея, разяснява той.

Наложи му се да се срещне с един от наследниците на Майстора – Христо Антонов. Много скърбя, че съм влизал в тази къща. Аз не знаех, че в тази къща има такива картини, сподели Антон Антонов на наследника на Майстора.

Пред Нова телевизия обаче направи самопризнание. Ако знаех, че това са скъпи картини, щях да вляза и да си ги взема, само че не да ги дам на тези пари. Щях да им взема 100 000 лв., без да се пазарим, сподели той.

Пред камерата ни, обраните наследници демонстрираха схващане. Не изпитвам отрицателни усеща, а по-скоро благосклонност. Аз ги считам за жертви на актуалната обстановка, в която те са принудени да крадат, сподели Пламен Антонов, притежател на откраднатите картини.

От Софийската районна прокуратура обявиха, че обвинителният акт против Антон и съучастника му ще бъде подготвен и импортиран в съда още тази седмица. В показанията си, Антон Антонов не е споменавал за гарант.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР