Двамата мъже, обвинени за крупната кражба на картини на Владимир

...
Двамата мъже, обвинени за крупната кражба на картини на Владимир
Коментари Харесай

Мъжът откраднал картини на Майстора: Ако знаех, щях да взема 100 000 лева, а не 2 500

Двамата мъже, упрекнати за крупната кражба на картини на Владимир Димитров – Майстора, излязоха на независимост . Причината е, че изтече законовия 8-месечен период , в който те могат да останат в ареста без да е подготвен обвинителният акт против тях, оповестява. 13-те платна изчезнаха от вкъщи на наследници на майстора в София на 27-ми декември 2018 година.

Антон Антонов е рецидивист. Не си спомня какъв брой пъти е попадал в пандиза за обири . Помни обаче в елементи по какъв начин и за какво влиза в дома на наследниците на Майстора. Твърди, че имал гарант. „ Той ми сподели, че ще ми даде 5 000 лв. за картините ”, сподели Антонов.

Имал и указания. „ Каза картините да бъдат с автограф и да не бъдат с моливи, а да бъдат с маслени бои . Каза, че били закачени, няма СОТ, няма и тревога. Обясниха, че не би трябвало да се влиза през основната улица тъй като имало камери, да не ни засекат. И ни сподели от кое място да влизаме ”, сподели още Антонов.

Антон и съучастникът му стигат до къщата през градеж, като даже не се постанова да разрушават вратата. „ Ние влязохме през един прозорец, който беше с две крила. Той беше строшен от нас ”, уточни още Антон Антонов.

Вътре намират десетки платна. „ Влязохме вътре двамата и започнахме да откачаме картините като ги пазихме. Взехме общо 13 или 14 картини ”, сподели още той.-->

Антон твърди, че предал картините на поръчителя си, само че бил измамен . „ Той сподели, че картините са били доста подправени и че не ставали за нищо . Каза, че ще би трябвало да понижим от цената. Накрая ми даде 2500 лв. с огромен напън ”, изясни Антонов.

Екип на заведе Антон в къщата, от която преди 9 месеца е откраднал картините. „ Чувствам се доста неловко. Като виждам в този момент тази къща и настръхвам, че съм влизал нея ”, разяснява той.

Наложи му се да се срещне с един от наследниците на Майстора – Христо Антонов. „ Много скърбя, че съм влизал в тази къща. Аз не знаех, че в тази къща има такива картини ”, сподели Антон Антонов на наследника на Майстора.

Крадецът направи и самопризнание.„ Ако знаех, че това са скъпи картини, щях да вляза и да си ги взема, само че не да ги дам на тези пари. Щях да им взема 100 000 лв., без да се пазарим ”, сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР