Двамата кандидати за президент на САЩ влязоха в спор по

...
Двамата кандидати за президент на САЩ влязоха в спор по
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън дебатираха по трънливия въпрос за расизма в САЩ

Двамата претенденти за президент на Съединени американски щати влязоха в спор по трънливия въпрос за расизма и дискриминирането, заяви ДПА.

Джо Байдън упрекна президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, че пробва да насади ненавист на расова основа и да всее ерес в американското общество. По думите му "има систематична неправда в тази страна ".

Тръмп репликира, че има огромна поддръжка измежду афроамериканците и добави, че през 90-те години, когато е бил сенатор, Байдън е прокарал закон за престъпността, който е бил в ущърб на чернокожите в Съединени американски щати.

"Вижте закона за престъпността от 1994 година, където ги нарекохте "суперхищници ". Афроамериканците били "суперхищници "... Те към момента помнят това ", сподели Тръмп.

Според телевизия Ен Би Си изразът "суперхищник " е бил употребен от първата дама на Съединени американски щати Хилари Клинтън в поддръжка на закона, чийто съавтор е Байдън. Самият Байдън също е правил изказване по тематиката, където е употребявал думата "хищници ", означи на уеб страницата си Ен Би Си.

Модераторът на дебата Крис Уолас попита президента дали осъжда поддръжниците на теорията за превъзходството на бялата раса.

"Разбира се, податлив съм да го направя ", отговори Тръмп, само че бързо смени тематиката и сподели, че съгласно него главните виновни за насилието в Съединени американски щати по време на митингите са леви групировки като "Антифа "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР