Двамата германски полицаи, застреляни при рутинна пътна проверка тази седмица,

...
Двамата германски полицаи, застреляни при рутинна пътна проверка тази седмица,
Коментари Харесай

Германия запази минута мълчание в памет на застреляните при пътна проверка двама полицаи

Двамата немски служители на реда, убити при рутинна пътна инспекция тази седмица, бяха почетени от своите сътрудници и немското общество, съобщи ДПА.

В цяла Германия през днешния ден беше непокътната минута безмълвие в памет на убитите служители на реда, а в западния град Кузел се състоя частна църковна работа с към 200 присъстващи, измежду които родственици на убитите и чиновници на органите на реда.

Двамата млади служители на реда - 24-годишна полицейска кадетка и 29-годишният ѝ шеф - бяха убити при пътна инспекция на селски път в ранните часове на понеделник. Във вторник по случая бяха арестувани двама мъже. Те са упрекнати в ликвидиране и бракониерство. При прекъсването им за инспекция микробусът им бил цялостен с трупове на животни.

Трагедията породи диспути по отношение на рисковете, на които са изложени служителите на реда в страната, до момента в който извършват служебния си дълг. Малу Драйер, министър-председател на провинция Райнланд-Пфалц, сподели, че против служителите на реда се насажда ненавист в страната и има апели за принуждение против тях, отправени в интернет. Регионалният вътрешен министър Рогер Левенц, който присъстваше на възпоменателната работа дружно с Драйер пък заяви, че през днешния ден органите на реда са задържали мъж, който призовавал в интернет чиновниците на полицията да бъдат подмамвани на селски пътища и да бъдат застрелвани там. /

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР