Двама застрахователи - един от Стара Загора и един от

...
Двама застрахователи - един от Стара Загора и един от
Коментари Харесай

Застрахователи с почти нулев капитал блокираха обществена поръчка за 44 млн. лв.

Двама " застрахователи " - един от Стара Загора и един от Чирпан - са блокирали в петък (23 февруари) преди малко разблокирана социална поръчка на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) на обща стойност 44 363 981 лева Тя е за рехабилитация на прави в територията на областите Смолян, Кърджали и Благоевград, осведоми кореспондeнтът на .
Фирма " Зара брокер " е сдружение с лимитирана отговорност (ООД). Съдружниците в нея (32-годшният Станимир Каратанев от Чирпан и 48-годишният Димчо Димов от Стара Загора) са влезнали с по 1 лева капитал и са я записали на 12 септември 2016 година В Търговския указател сдружението е вписано със застрахователна активност. Адресът на „ офиса “ е в старозагорски апартамент.
Жалбата им в Комисията за отбрана на конкуренция е подадена ден откакто АПИ я рестартира поради предходната тъжба – на „ Пътна маркировка “ ЕООД. Тя също е записана в Стара Загора, също е с 2 лв. капитал , също няма никаква строителна активност, не е вписана и в Камарата на строителите. И най-важното, тя също е неприемлива да взе участие в процедурата.
Другото общо сред тях е, че съгласно Закона за публичните поръчки, те са правоимащи да апелират и да стопират процедури за възлагане, поради прекомерно необятния обсег на така наречен заинтригувани лица.
Първата тъжба до Комисия за защита на конкуренцията бе на „ Пътна маркировка “ и тя спря краткотрайно процедурата по възлагане. И тъй като антимонополния орган не образува произвеждане, на 22 февруари (четвъртък) от АПИ с решение №12 оповестиха за удължение на периода за подаване и отваряне на офертите. Плануваната за отваряне на предложенията нова дата бе 27 февруари.
На 23 февруари (петък) обаче – ден след обявлението, в Комисия за защита на конкуренцията постъпва тъжба точно против това съобщение с №12. Има и искане да се наложи краткотрайна мярка „ прекъсване на процедурата “.
„ До всички заинтригувани лица: С сегашното Ви уведомяваме, че на 23.02.2018 година е подадена тъжба до Комисията за защита на конкуренцията, посредством Агенция „ Пътна Инфраструктура “, с която се желае краткотрайна мярка " прекъсване на процедурата ". Предвид настъпилото събитие и на съображение член 203, алинея 3 от Закон за обществените поръчки всички дейности по процедурата стопират до влизане в действие на: 1. определението, с което се отхвърля настояването за краткотрайна мярка, или 2. решението по жалбата, в случай че е наложена краткотрайната мярка “, сочи последното известие на АПИ.
Така за малко време към този момент втори пет компании с по два лв. капитал блокират една и съща социална поръчка за установяване на реализатор за строителството на три обекта.
В първия лот 24 са пътни сектора в област Смолян с обща дължина над 27 км. Единият стартира от края на автомагистралата в Смолян, през кв. „ Каптажа “ до изхода на града. Вторият е от село Стойките, през Широка лъка до кръстовището при входа за Девин. Прогнозната стойност обектите е 23 272 164 лв. без Данък добавена стойност.
Вторият лот 25 е в област Благоевград с дължина съвсем 12,3 км. Започва от пресечката сред София и Кулата за град Мелник, преминавайки през селата Спатово, Хотово, Лозеница и стига до Мелник. Пределната му стойност е 7 368 660 лева без Данък добавена стойност.
Третият лот 25 е с дължина над 26 км. в Кърджалийска област. Започва на 55 метра от кръгово кръстовище в регионалния град и стига до началото на Хасковска област. След Кърджали, пътят минава през селата Жинзифово, Чилик и Мъдрец. Предвидената за неговото създаване сума е най-много 13 723 157 лева без Данък добавена стойност.
При визитата си в Смолян министърът на районното развиване Николай Нанков преди дни съобщи, че се готви смяна в Закона за публичните поръчки по отношение на обсега на заинтригуваните лица.
По закон заинтригувано е всяко лице, „ което има или е имало интерес от приемането на общества поръчка и на което е нанесена или може да бъде нанесена щета от твърдяното нарушаване “.


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Общество  Заради неприятното време са анулирани полети от Рим до София Заради неприятното време са анулирани полети от Рим до София  Военни оказват помощ в тежката зимна конюнктура Военни оказват помощ в тежката зимна конюнктура  АПИ: Няма сигнали за бедстващи или закъсали хора по пътищата АПИ: Няма сигнали за бедстващи или закъсали хора по пътищата  Трима френски туристи са извадени от преспите край село Смочево Трима френски туристи са извадени от преспите край село Смочево  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и Лесово Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и Лесово Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Ердоган разплака малко дете: Ако загине...
Момиченце се разплака, откакто беше решително от турския президент, че ще стане боен воин, aко загине. Това, несъмнено, провокира...
Ето къде няма да се учи на следващия ден В ЧЕЗ са уверени, че " Инерком " ще е добър... Кънев: Защо нито един огромен енергиен състезател... Тръмп понесе удар, опровергаващ негови и н... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Вижте по кое време се чака да спре да вали сня...
Малък Сечко реши да се покаже какво съставлява и да изпрати зимата, която климатично свършва на 1 март. До 1 и 2 март ще има много ва...
Почина още една легенда на " Левски " Прогноза за времето - 26 февруари (понедел... Дебелата неистина на Борисов за ЧЕЗ ЛЮБОВЕН хороскоп за тази седмица НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Чешко издание: Част от парите за сделкат...
Почти половината от средствата за закупуването на активите на ЧЕЗ в България са обезпечени с заеми, свързани с офшорни компании. Това за...
Новините: Най-важното за деня, 25 февруари Руски вицепремиер счита, че глобите срещ... Русия почва произвеждане на нови ракетни с... Борисов взе да мечтае за финансиране от ЕБ...  www.expert.bg  Меркел даде обещание да не допусне нарастване на налозите Меркел даде обещание да не допусне нарастване на...  Надзорът на НЗОК удостовери изнесените от Плочев данни за отговорностите Надзорът на НЗОК удостовери изнесените от...  Президентът също се загрижи за продажбата на ЧЕЗ Президентът също се загрижи за продажбат...  АПИ: Пътните настилки са мокри, тук-там заледени АПИ: Пътните настилки са мокри, тук-там...  www.iwoman.bg  На коя й отива повече: Алисия или Кендъл Дженър На коя й отива повече: Алисия или Кендъл...  Tommy Hilfiger с сбирка, въодушевена от Формула 1 Tommy Hilfiger с сбирка, въодушевена от...  Защо да бъдеш необвързана на 30 е супер Защо да бъдеш необвързана на 30 е супер  Кога ще спре да вали сняг Кога ще спре да вали сняг  http://www.sportlive.bg  Още два европейски гранда в борбата за вратаря на Рома Още два европейски гранда в борбата за в...  Шерцингер се кълчи на стълб в Дубай, до момента в който Гришо се поти на корта (СНИМКА) Шерцингер се кълчи на стълб в Дубай, док...  Неймар против Мбапе - ПСЖ се приготвя за живот без най-талантливия французин Неймар против Мбапе - ПСЖ се приготвя за...  Фалиралият ЦСКА съди ЦСКА на Гриша Ганчев Фалиралият ЦСКА съди ЦСКА на Гриша Ганче... Интервю Още Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати
Фондация " Ако си дал " открива хранителна банка в Смолян и в...
Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Тръмп съобщи, че договаряния с Пхенян ще има " единствено при верни условия "... 46 0 " Застрахователи " с съвсем нулев капитал блокираха социална поръчка за... 91
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР