Двама вицепремиери и осем министри ще вземат участие в петъчния

...
Двама вицепремиери и осем министри ще вземат участие в петъчния
Коментари Харесай

Почти целият кабинет е на парламентарен контрол днес

Двама вицепремиери и осем министри ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор.

Първи на трибуната ще излезе заместител министър-председателят Томислав Дончев, който ще даде информация на депутатите за политиката на държавното управление при преразпределение на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове за интервала 14.07 - 14.10.2020 година

Веднага след него излиза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Въпросите към нея са свързани с финансовото подкрепяне на туроператори и туристически сътрудници, разходването на обществени средства от нейното ведомство и механизма за грижа за децата, чиито родители са признати в болница с COVID-19.

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов ще даде информация на Народното събрание за активността на лечебните заведения за болнична помощ, обществени предприятия, в изискванията на пандемия, както и за общинското опазване на здравето в изискванията на здравна рецесия, провокирана от COVID-19. Проф. Ангелов ще дава отговор на въпроси и по отношение на обезпечаването на ваксини в изискванията на пандемия с COVID-19, командироването на лекари, тяхната правна отбрана и професионална застраховка на лечебните заведение.

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов ще приказва за аргументите за регистрирания от Българска народна банка срив в директните задгранични вложения (ПЧИ) през интервала януари-август 2020 година по отношение на същия интервал на 2019 година Въпросите към него са свързани още с готовността за въвеждане на стартъп визи и антикризисната стратегия, обвързвана с разпределяне на безлихвени заеми на физически лица и самоосигуряващи се.

Развитието на енергетиката в България е тематиката на отрасловия министър Теменужка Петкова, а за построяването на игрища и стадиони ще дава отговор спортния министър в кабинета Красен Кралев.

Противоепидемичните ограничения при издаване на документи за идентичност – на този въпрос отговор ще даде вътрешният министър Христо Терзийски.

Реформа в политиката за пътните такси, работата на ТОЛ-системата и Националната жилищна тактика на Република България – това за въпросите, адресирани до районния министър Петя Аврамова.

Министърът на информацията Красимир Вълчев ще приказва от парламентарната естрада за Стратегията за поддръжка на педагогическите фрагменти, както и за ограниченията в поддръжка на учителите в изискванията на зараза.

Последен ще дава отговор министърът на културата Боил Банов, към който е насочен един единствен въпрос, обвързван със скандалния случай на женитба във вила „ Армира “, Ивайловград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР