Двама висши командири на бойците, които защитаваха стоманодобивния завод "Азовстал"

...
Двама висши командири на бойците, които защитаваха стоманодобивния завод "Азовстал"
Коментари Харесай

ТАСС: Командирите на бойците, защитавали Азовстал, са били прехвърлени в Русия за разследване

Двама висши командири на бойците, които защитаваха стоманодобивния цех "Азовстал " в украинския град Мариупол, са били трансферирани в Русия, с цел да бъдат разследвани, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдбата на стотици бойци, пленени от съветските сили през май след траяла с месеци блокада на Мариупол, остава неразбираема .

Първоначално Москва сподели, че те са били трансферирани в самопровъзгласилите се проруски републики в Източна Украйна. Цитирайки неназован източник от съветските правораздавателни органи, ТАСС заяви, че Святослав Паламар , заместник-командирът на батальона "Азов " и Сергий Волински , командирът на 36-та бригада на морската пехота на украинските въоръжени сили, са били трансферирани в Русия.

Служители на специфичните сили са ги трансферирали от самопровъзгласилата се Донецка национална република ,

"за да бъдат извършени с тях проверяващи действия ". "Други офицери от разнообразни украински подразделения също са били превозени в Русия ", заяви ТАСС. Агенция Ройтерс към този момент не е съумяла да удостовери информацията и към момента няма реакция от Киев. По-рано този месец Украйна сподели, че разследващите ѝ служби са в контакт с пленените бойци от "Азовстал ".

Батальонът "Азов " е военно поделение, формирано напълно от доброволци, което беше образувано през 2014 година

като крайнодесен опълченски отряд, с цел да се бори против подкрепяните от Русия сепаратисти и, дружно с 36-та бригада, беше от основно значение за отбраната на стоманодобивния цех. Киев се пробва да контракти замяна на пленници с Москва, с цел да си върне всички бойци, само че някои съветски законодатели желаят да изправят част от тях пред съд. Руски информационни организации оповестиха по-рано този месец, че повече от 1000 бойци от "Азовстал " са били трансферирани в Русия, с цел да бъдат разследвани.

На заглавната фотография: Руски боец пред разваления цех "Азовстал ", в Мариупол, 13 юни 2022 година

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР