Двама високопоставени служители на Ботев Пловдив бяха оставени в ареста

...
Двама високопоставени служители на Ботев Пловдив бяха оставени в ареста
Коментари Харесай

Оглушително мълчание в „Ботев” след арестите и обвинения на директори в ОПГ

Двама високопоставени чиновници на „ Ботев ” Пловдив бяха оставени в ареста с обвинявания за изнудване, рекет и насила посредством въоръжена проведена незаконна група. Събитията в Пловдив от последните дни припомнят на мутренските времена, когато групировките владееха футболните клубове у нас.
Прочетете още
С непрекъсната мярка за неотклонение са Милен Стоянов,  шеф на компания „ Ботев гард ” ООД, 100% благосъстоятелност на „ Професионален футболен  клуб Ботев ” АД, както и Въльо Петров – оказал се в следствие зам.-директор в комерсиалния отдел. Освен тях,  в ареста са и двама служители на реда, които са погазвали всевъзможни правила и закони и явно са работили за клуба и са били персонална защита на притежателите на клуба.

Въпреки големия скандал в управлението на футболния клуб е настъпило оглушително безмълвие. Арестите на Въльо Петров и подчинените му бяха факт още във вторник, а през днешния ден публично застанаха пред съда.  До този миг нито в формалния уебсайт на Ботев, нито във фейсбук страницата на клуба няма нито ред за големия скандал, в който е замесен най-старият български клуб.  „ Сдружение ПФК Ботев ”, което би трябвало да следи изкъсо притежателя и да дава информация на „ жълто-черната ” общност също е обзето от тишина.  А се  дължат отговори на редица въпроси. Сред тях са:

Как се назначават хора на управителни постове в клуба, които са с богато престъпно досие като Въльо Петров?  Кой е предложил въпросното лице, по какви критерии е назначено, изискали ли са удостоверение за съдимост, както е по закон?

Какви са били функционалностите на зам.-търговския шеф и за какво на никое място не попада неговото име?

Как се поверява охранителна компания на клуба  лице като Милен Стоянов, който също е бил в престъпните летописи?

Знаели ли са, че Галин Иванов и Мартин Ламбрев са настоящи полицейски чиновници, все пак са работили за тях, като са представяли подправени болнични листове?

Има ли и други назначени чиновници, които са част от българския ъндърграунд? И за какво са нужни на съветските притежатели?

Не се ли тормози Сдружение ПФК Ботев Пловдив от протичащото се с клуба и забъркването му с престъпните среди в България?

Как ще разясняват ареста и сериозните обвинявания към техните чиновници?

Ще поеме ли някой отговорност от управлението за невиждания скандал?

От всеки идващ въпрос изникват и още въпросителни, само че явно никой в клуба или Сдружението, не считат, че е редно почитателите на Ботев, а и цялата пловдивска общност да получи отговори, или минимум позицията им.  Очевидно обаче съветските притежатели на Ботев считат, че всичко това е нещо обикновено, а това буди съществени терзания по какъв начин се ръководи клуба какво се случва зад кулисите в него.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР