Двама танцьори прекратиха договорите си с руския Болшой театър заради

...
Двама танцьори прекратиха договорите си с руския Болшой театър заради
Коментари Харесай

Балетни звезди напускат Болшой и Мариинския театър

Двама танцьори прекратиха договорите си с съветския Болшой спектакъл поради нахлуването на страната в Украйна. Бразилецът Давид Мота Соарес и италианецът Якопо Тиси оповестиха оставките си от съветската културна институция на 7 март, в символ на взаимност с жертвите на войната в Украйна, съобщи Сега.

Двамата се причисляват към всеобщото овакантяване на актьори от съветската културна сцена от чужденци, само че освен.

„ С дълбока горест напущам Болшой спектакъл, моите учители, моите сътрудници, моите другари и мястото, което съм наричал дом от толкоз години “, написа 24-годишният бразилец в Instagram.

Неговият съотечественик Виктор Кайшета, втори солист на Мариинския спектакъл в Санкт Петербург, също разгласи заминаването си от Русия в понеделник след пет години, като посочи, че това е "прекъсване ", а не овакантяване. В Instagram той сподели, че усеща "болката на целия украински народ ".

„ Не мога да се преструвам, че нищо не е станало. Не мога да допускам, че това се случва още веднъж — мислех си, че към този момент сме си научили уроците от предишното “, добави Дейвид Мота Соарес в обявата си, илюстрирана със фотография, на която извършва балетно придвижване.

Дейвид Мота Соарес акцентира, че има „ доста другари “ в Украйна: „ Не мога да си показва какъв брой доста страдат сега, сърцето ми е с тях! “.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР