Двама служители на пловдивската дирекция по безопасност на храните на

...
Двама служители на пловдивската дирекция по безопасност на храните на
Коментари Харесай

Двама инспектори по храните на съд, взели 1000 лв. подкуп и 2 торби от мандра

Двама чиновници на пловдивската дирекция по сигурност на храните на управителни позиции са предадени на съд по обвиняване за взимане на 1000 лева подкуп и хранителни артикули за 84 лева, оповестиха от окръжната прокуратура. Григор М. е бил основен контрольор, а Светослав Н. - шеф на отдел.

През април м.г. двама фермери от Пловдивска област се уговорили да отглеждат дружно стадата си от кози. За задачата трансферирали животните от парцела на единия във фермата на другия в първомайското село Искра. Двамата обвинени разбрали, че това е осъществено, преди да бъдат подадени документи за пренасяне на козите, както и без да бъдат известена дирекцията по сигурност на храните.

Те се разбрали между тях да изискат 1000 лева от фермера в с. Искра и да си ги разделят. На 22 юни м.г. Григор М. отишъл в стопанството, където установил, че наличните кози са повече от записаните по документи. На притежателя на фермата той обяснил, че с цел да не се стига до налагане на административни наказания за транспортиране на животните без позволение, би трябвало да брои 1000 лв. и да даде две чанти с хранителни артикули от мандрата. Четири дни по-късно фермерът занесъл парите и торбите на бензиностанция в региона на Първомай, като преди този момент алармирал полицията, че е изнудван. Григор М. прибрал чантите, в които имало буркани с козе мляко, пакети със сирене, извара, кашкавал и масло. Казал на животновъда да пусне банкнотите в една от торбите.

Малко по-късно инспекторът бил арестуван. Той и сътрудника му са на независимост с парична гаранция от по 3000 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР