Двама служители на международната хуманитарна организация Спасете децата (Save The

...
Двама служители на международната хуманитарна организация Спасете децата (Save The
Коментари Харесай

Служители на международна хуманитарна организация изчезнаха след сблъсъци в Мианма

Двама чиновници на интернационалната филантропична организация " Спасете децата " (Save The Children) са изчезнали след конфликти в Мианма, осъществено от държавни войски, съобщи Асошиейтед прес.

Войски на ръководещата в страната хунта са задържали селяни, измежду които съгласно известия е имало дами и деца, като са простреляли над 30 души и са изгорили телата. Снимки от клането, осъществено на 24 декември в източното населено място Мо Со, в окръг Хпрусо на източния щат Кая, се разпространиха в обществените медии, като провокираха отвращение против дейностите на хунтата.

Информацията, която не може да получи удостоверение от самостоятелен източник, включва фотоси на изгорените тела на над 30 души, намиращи се в три транспортни средства.

Според свидетел жертвите са били избягали от боевете сред въоръжените паравоенни групи и армията на Мианма. Те са се насочвали към бежански лагери в източната част на окръг Хпрусо.

Организацията " Спасете децата " заяви, че двама нейни чиновници, които се прибирали в домовете си за празниците, са били " въвлечени в случая и към момента са в неопределеност ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР