Двама служебни министри през последните дни се обявиха против хартиените

...
Двама служебни министри през последните дни се обявиха против хартиените
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: В НС се шушука, че през машините се променя изборният резултат

Двама служебни министри през последните дни се оповестиха срещу хартиените бюлетини – това значи самопризнание от страна на служебния кабинет, че не може да организира почтени избори. Такава позиция изрази пред бТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според нея е допустимо посредством машините за гласоподаване да се правят изборни операции.

„ Шушука се в коридорите, че през машините се трансформира действителният избор на хората “, уточни тя, като още веднъж акцентира, че гласоподаване единствено с машини лимитира конституционното право на глас на гласоподавателите.

Темата за връщането на хартиените бюлетини към този момент е била обсъждана на председателските препоръки в Народното събрание.  

Нинова е безапелационна, че Българска социалистическа партия няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, с мандат на Движение за права и свободи или с мандат на „ Възраждане “. Тя сподели още, че няма да е вероятен и предходният съдружен формат с Политическа партия и Демократична България, в случай че от Демократична България упорстват да се гласоподава изпращане на оръжие за Украйна.

Председателката на Българска социалистическа партия акцентира, че гласуването за Вежди Рашидов като ръководител на Народно събрание е подбудено от нуждата да бъдe извадена страната от доста тежка рецесия и не е поръчка за съдружни планове.   

„ Само ние проявихме държавническо отношение “ – означи Нинова. По думите й, другите партии са се движели единствено от партийните си ползи.

„ Блокираме всички управляващи. Този парламент не може и да бъде разхлабен от президента. (…) Може след, първа втора, трета въртележка (за сформиране на правителство). “ – разясни тя, като подсети, че без определен ръководител на Народно събрание завъртането на мандатите не може да се реализира и страната изпада в невъзможност.

По думите й, в опита си да дискредитират институцията някои депутати са минали всички граници.

Тя уточни, че от Българска социалистическа партия общително са отказали среща с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, тъй като социалистите считат, че при конституиран парламент диалозите би трябвало да се водят в Народно събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР