Двама служебни министри бистрян забатачения от три служебни кабинета преди

...
Двама служебни министри бистрян забатачения от три служебни кабинета преди
Коментари Харесай

Двама служебни бистрят Плана на вода и бонбони

Двама служебни министри бистрян забатачения от три служебни кабинета преди тях и един постоянен – на четворната коалиция, предвождана от Кирил Петков, на вода и бонбони.

Подобряване на информираността на туристическия бизнес по отношение на опциите за финансиране посредством европейски средства разискали на маса в неофициална среща мнистърът на туризма доктор Илин Димитров и министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Димитров аргументирал потребността от повече обучителни събития и информация, като уточни, че в туризма работят над 150 хиляди души, 7% от Брутният вътрешен продукт идват от бранша директно, 13 на 100 непряко, а предприятията са главно дребни и междинни.

„ Ето за какво слоганът „ Големите пари за дребния бизнес “ на Министерство на нововъведенията е толкоз действителен и за туризма. Държавата би трябвало да е по-активна в популяризирането на опциите за финансиране “, споделил Димитров на Пулев.

Двамата министри разискали Плана за възобновяване и резистентност и настоящите европейски стратегии за нововъведения, цифровизация, енергийна и ресурсна успеваемост за българския дребен и междинен бизнес. Сред дискутираните тематики били и финансовите принадлежности посредством финансиране от Българската банка за развиване и Фонда на фондовете, които са в системата на Министерстото на нововъведенията и растежа и старите им бордове от времето на тандема Петков-Василев-Лорер са изцяло изчистени.

Пулев пък споделил, че предстояло отваряне скоро на втората мярка за бизнеса по ПВУ по линия на Министерството на нововъведенията и растежа.

Тя е с бюджет 30,6 млн. лева и е за киберсигурност и ИКТ решения.

Насочена била към дребните и междинните предприятия, в това число в бранш туризъм.

По процедурата за ИТ решения българските компании можели да получат грантове от 3000 лева до 20 000 лева, като нямало да се постанова съфинансиране.

Със средствата ще могат да се покриват разноски за основаване на корпоративни уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес разбори, онлайн образования на чиновници и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за шерване на информация.

Ще се финансират още повишение на киберсигурността, както и програмен продукт за усъвършенстване на управническите решения, отбрана на информацията в местни мрежи и други

С мярката предприятията в страната ще могат да подобрят цифровия си маркетинг и осведомителната си сигурност.

Пулев коментирал още, че през последните седмици бил направил над 10 мобилни приемни в страната, в това число няколко форума с бизнеса, на които е разяснявал интензивно по кои процедури могат да аплайват микро-, дребните и междинни компании.  Само по линия на МИР по Плана за възобновяване били планувани 600 млн. лева до края на годината за МСП.

По време на срещата било планувано провеждането на взаимна интерактивна среща в хибриден формат с туристическия бизнес, на която ще участват двамата министри.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР