Двама шуменци - на 17 и 20 г., извършиха въоръжен

...
Двама шуменци - на 17 и 20 г., извършиха въоръжен
Коментари Харесай

Ученик и приятелят му обраха заведение с пистолет

Двама шуменци - на 17 и 20 година, направиха въоръжен обир на над 1000 лева от заведение, само че за техен неприятен шанс бяха арестувани часове след нападението. Иначе двамата работили като изпечени грабители, употребили с изключение на оръжие, маски и ръкавици. 

Полицията в Шумен получила сигнал за закононарушението малко след 03:00 часа във вторик. Съобщено било, че незнайни, с маски на главите, нахлули в заведение в центъра на града и насочили оръжие към чиновник. Докато единият държал револвера и давал инструкции да не се мърда, другият се насочил зад бар плота и взел парична сума – малко над 1000 лв.. След това двамата напуснали в незнайна посока.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и почнали незабавни дейности за определяне на причинителите на дръзкото посягане. Извършен бил  обход в региона, само че възможните причинители не били открити. Извършените  множество оперативни дейности обаче, дали резултат. Малко след 10:30 часа като възможен причинител е арестуван 17-годишният, а часове по-късно и 20-годишният шуменец, за който се предполагало, че му е съизвършител.

Намерени и конфискувани са голям брой следи и материални доказателства. Двамата са разпитани и арестувани за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен. Баткото не е престъпно проявен, а 17-годишният е установяван да държи високорискови наркотични субстанции - кокаин, през 2021 г. Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на Районна прокуратура - Шумен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР