Двама предполагаеми шпиони, заподозрени в планове да саботират германската военна

...
Двама предполагаеми шпиони, заподозрени в планове да саботират германската военна
Коментари Харесай

Германия залови двама руски шпиони, готвели атака срещу военни обекти

Двама хипотетични шпиони, обвинени в проекти да саботират немската военна помощ за Украйна, бяха задържани в южната немска провинция Бавария.

Двамата мъже, разказани като такива с двойно поданство, са били арестувани в Байройт по съмнение в шпионаж в интерес на Русия, настояват прокурорите, представени в Би Би Си.

Мъжете са упрекнати в разузнаване на евентуални цели, в това число американски военни уреди, основани в Германия.

Главният обвинен, Дитер С., е обвинен в поредност от закононарушения.

Те включват обмисляне на детонация, палеж и поддържане на контакт с съветското разузнаване.

Той също по този начин е упрекнат, че се е сражавал на страната на съветските въоръжени сили в окупирана Източна Украйна от 2014-16 година

Вторият обвинен, разпознат като Александър Дж., е упрекнат, че му е оказал помощ предишния месец да разпознава евентуални цели за офанзива. Той трябваше да се яви в съда в четвъртък.

Според Spiegel оборудване на американската войска в Графенвьор в Бавария е било шпионирано. Миналата година Съединени американски щати изпратиха десетки бойни танкове Abrams в Бавария, с цел да упражняват украинските бойци, преди танковете да бъдат изпратени на фронтовата линия в Украйна.

Германският министър на правораздаването Марко Бушман сподели пред немската осведомителна организация DPA, че двата ареста са „ още един забележителен триумф на следствието “ в битката против саботажните и шпионски мрежи на съветския президент Владимир Путин.

Германия е вторият по величина донор на военна помощ за Украйна след Съединени американски щати, отделяйки към 28 милиарда евро (24 милиарда английски лири) от началото на пълномащабното навлизане на Русия през февруари 2022 година

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР