Двама полицаи от столичното Второ РПУ са задържани като част

...
Двама полицаи от столичното Второ РПУ са задържани като част
Коментари Харесай

Задържаха две ченгета за разпространение на дрога

Двама служители на реда от столичното Второ РПУ са арестувани като част от група за разпространяване на опиати. Те са били на служба " Старши контрольор " в група " Охранителна полиция ". Общо 10 души са задържани при акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Лидерът на групата обаче не е измежду тях, заяви на брифинг представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са подпомагали активността на бандата като разчиствали терена от други разпространители на дрога. Освен това те задържали посочени от ръководителя на групата лица против възнаграждение. Установени са и случаи, при които на хора е била обещавана и обезпечавана персонална защита, в случай че си закупуват или популяризират опиати за групата.

Разследващите са събрали доказателства, че единият от служителите на реда е пренасял опиати в патрулния автомобил по време на осъществяване на служебните си отговорности.

" Срещите сред полицейските чиновници и членовете на групата се провеждали в сервиз за коли за да не се буди съмнение. Наркотичните субстанции са открити на разнообразни места в населяваните от обвинените жилища. На всички е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, за разпространяване на наркотични субстанции като във връзка с 8 от лицата Специализиран углавен съд е определил мярка за неотклонение " Задържане под стража ". На един от тях е избрана мярка за неотклонение - парична гаранция, а другият участник от групата е разгласен за общодържавно търсене, като следва издаването на европейска заповед за арест ", добави Милева.

Тя посочи, че групата е работила най-малко от 2017 година, като от към година е била разследвана. Използвани са Специални разследващи средства, с цел да бъдат уличени служителите на реда и останалите членове на бандата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР