Двама палестинци са убити от израелската армия по време на

...
Двама палестинци са убити от израелската армия по време на
Коментари Харесай

Загинали палестинци при поредни кръвопролития на границата с Газа

Двама палестинци са убити от израелската войска по време на конфликти на границата с Газа, написа " Таймс оф Израел ", базирайки се на здравното министерство на палестинската територия.

Единият палестинец, 25-годишният Ахмад Акел, е погубен при снайперистка пукотевица. Другият умрял е на 24 година

Армията на Израел също е употребила сълзотворен газ по протестиращите.

Най-малко 83 палестинци са потърпевши по време на днешните демонстрации. Не се прецизира какъв брой от тях са ранени при пукотевица и потребление на сълзотворен газ.

Израелски медии оповестяват, че към 1 500 палестинци стачкуват на границата на Газа с Израел, което е доста по-малко спрямо последните седмици. Според АП на митинга вземат участие хиляди палестинци. Впоследствие армията на Израел заяви, че 3000 палестинци вземат участие в днешните митинги.

Четвърти следващ петък палестинците стачкуват на границата на Газа. През последните три седмици починаха 28 палестинци, а стотици пострадаха.

Хамас твърди, че митингите имат за цел да разбият наложената от Израел и Египет гранична обсада.

По-рано през днешния ден израелски боен аероплан пусна листовки, с които се приканва палестинците да не се приближават до оградата и се предизвестява, че има заплаха за живота им, в случай че следват нарежданията на Хамас.

Според еврейската страна Хамас употребява всеобщите митинги като прикритие за образуване на набези.

Израел е подложен на критика от интернационалната общественост за непропорционалните дейности против протестиращите.

Протестите под наслов " Велик марш на завръщане ", които е планувано да продължат шест седмици, приканват палестинските бежанци да се завърнат в някогашните си домове, които в този момент са на територията на Израел - което израелците настояват, че всъщност значи, че приканват за унищожаването на еврейската страна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР