Двама от полицаите, които охраняват протестите, пострадаха при опита за

...
Двама от полицаите, които охраняват протестите, пострадаха при опита за
Коментари Харесай

От първо лице: Ранен полицай разказа за ужаса при погрома на Ларгото ВИДЕО

Двама от служителите на реда, които охраняват митингите, пострадаха при опита за взлом на някогашния Партиен дом през вчерашния ден. Единият е с порезна рана на лицето, откакто е бил ударен със стъклена бутилка, а другият е със сериозен хематом на главата след побой. Въпреки контузиите, униформените са на работа и през днешния ден, предава Нова тв.

Във вторник вечер задачата на Владимир Будинов и Димитър Василев е да пазят публичния ред пред някогашния Партиен дом и да не позволяват взлом на постройката. И двамата помнят точния час на ескалация на напрежението – 22:10.

„ Започнаха да хвърлят първо една бомбичка, по-късно полетяха железни кенчета с бира, бутилки с минерална вода, бирени шишета”, споделя Владимир Будинов от дирекция „ Жандармерия” – Министерство на вътрешните работи.

„ Бяхме съсредоточени 6 индивида. Три лица от мъжки пол съумяха да обхванат на горната част. Като нахлуха, просто раздраха нашите редове и по този начин се оказа, че двама от чиновниците ни останаха заклещени в една от вратите”, споделя Димитър Василев.

Единият от заклещените е старши служител на реда Будинов. „ Група от 20 индивида в този тунел ни притиснаха и нямаше никакво излизане, нямаше никакъв метод за изплъзване. Започна безкомпромисно налагане по главата с удари, ритници”, споделя той.

Помни, че боят траял 4-5 минути преди да съумеят да му оказват помощ. „ Благодарение на сътрудниците, тежко въоръжени, които са готови за такива обстановки и на част от жителите, които ни резервираха с телата си”, добавя Будинов.

Секунди по-късно сътрудника на Будинов – Димитър Василев, също потърпевш. „ Отстрани на постройката се хвърли стъклена бутилка, не мога да кажа от кое място беше хвърлена”, споделя той.

Полицаят е с порезна рана на лицето, а сътрудника му с 5-сантиметров хематом на главата. И двамата и през днешния ден ще охраняват митингите, още веднъж с обикновено облекло и без отбрана.

„ Не се тормозя, въпреки всичко съм дал клетва да служа”, споделя Будинов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР