Двама от кандидатите в партийното състезание за лидер на БСП

...
Двама от кандидатите в партийното състезание за лидер на БСП
Коментари Харесай

Янков и Жаблянов се оттеглиха от битката за лидерското място в БСП

Двама от претендентите в партийното съревнование за водач на Българска социалистическа партия се отдръпнаха от битката в символ на митинг против операциите на управлението. Това обявиха Красимир Янков и Валери Жаблянов в обща декларация до медиите. Те приканиха и останалите претенденти за председателския пост да се отдръпват от вътрешнопартийния избор, осведоми Дарик. Двамата няма да вземат участие и в срещата с актива на БСП-София довечера в НДК, нито пък в тази с провдивските социалисти.

" Във връзка с планувания през днешния ден спор от Софийската партийна организация сред претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия заявяваме, че няма да вземем присъединяване в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат. Оттегляме се от присъединяване в акцията и заявяваме, че настояванията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември не бяха задоволени. Създадената организация е причина за груби операции на процедурата по изборите и замяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези диспути е проява на високомерното отношение към останалите претенденти ", се показва в декларацията им.

" Това е и засегнатост към членовете на партията, които чакаха акцията да бъде показване на хрумвания и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети. Призоваваме за безучастие в идния избор, с което да дадем явен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашият върховен партиен орган, който би трябвало да откри решение за създалата се обстановка ", безапелационни са двамата социалисти.

Двамата разгласиха декларацията си и във Facebook. 

 

Декларация, Във връзка с планувания през днешния ден спор от Софийската партийна организация сред претендентите за ръководител на...

Posted by on 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР