В Китай обемът на износа и вноса се е увеличил

...
В Китай обемът на износа и вноса се е увеличил
Коментари Харесай

Вносът на Китай е скочил с 8,4% през април заради ръст на покупките от САЩ

В Китай размерът на износа и вноса се е нараснал през април, откакто се сви през предходния месец. Това сочат данни на китайските митнически управляващи, представени от

Китайският импорт от Съединени американски щати, Европейския съюз(EС) и Русия се увеличи предишния месец, макар спада в износа и за трите, съгласно калкулации на CNBC на публични данни. В международен мащаб износът на Китай се е нараснал с 1,5% на годишна база през април в щатски долари, до момента в който вносът се е повишил с 8,4%. Очаква се износът да нарасне с 1,5% на годишна база, а вносът да се увеличи с 4,8% по отношение на миналата година, съгласно изследване на Ройтерс.
През март износът и вносът са намалели на годишна база.

Вносът на Китай от Съединени американски щати се повиши с 9% през април по отношение на миналата година, до момента в който износът спадна с близо 3%. Съединени американски щати остават най-големият търговски сътрудник на Китай  въз основата на една страна, до момента в който Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия е най-големият търговски сътрудник на Китай на районна основа.
Износът на Китай за АСЕАН се е нараснал с 8% през април по отношение на миналата година, до момента в който вносът е повишен с 5%. Експортът  за Европейски Съюз обаче е намалял с към 3,5%, до момента в който вносът е повишен с близо 2,5%. Данните демонстрираха нарастване на износа и вноса за Виетнам, само че не разкриха такива данни за Мексико.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР