Двама мъже, а трети се издирва за серия от кражби

...
Двама мъже, а трети се издирва за серия от кражби
Коментари Харесай

Двама мъже от Градец са задържани за серия от обири в Бургаско

Двама мъже, а трети се търси за серия от обири в обитаеми места на територията на Бургаска област. Извършителите са между 29 и 43 години, всички от котленското село Градец. За три месеца мъжете са направили общо 23 престъпни обири от коли и от частни домове. Те подбирали къщи с отворени прозорци на приземните етажи или незаключени входни порти. В някои от случаите кражбите притежатели са спели в домовете си. 

Най-често обирали пари, дебитни карти, златни украшения и елементарно портативни предмети от бялата техника. Ако откриели ключове за автомобил, отнемали транспортното средство за да изоставен оптимално бързо местопроизшествието или да се придвижат до най-близката жп гара.

Точно влаковете са и най-често употребения от арестуваните превоз. Извършителите набелязвали най-често малко селце.  Избирали крайни къщи за да могат бързо да избягат при положение, че бъдат открити.

Бивакували в лагерите на селскостопански служащи от техния край. Незабелязано се сливали със съселяните си, нощували за няколко вечери, след което се отправяли за идващия удар. Това затруднило и чиновниците на реда, които няколко седмици поред правили наблюдаване над сходен жанр биваци. Така са и арестувани двама от причинителите на кражбите, а третия им съизвършител към момента се търси.

При претърсването на домовете на арестуваните лица са открити и конфискувани част от откраднатите движимости. Работата по изцяло документиране на незаконната им активност продължава от чиновници на отдел „ Криминална полиция ” към ОДМВР – Бургас и Районно ръководство – Поморие. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР