Двама лекари от спешното отделение на Ямболската болница са с

...
Двама лекари от спешното отделение на Ямболската болница са с
Коментари Харесай

Двама лекари от спешното отделение в Ямболската болница са с коронавирус

Двама лекари от незабавното поделение на Ямболската болница са с COVID-19 и по тази причина графикът в него постоянно се трансформира. Пренасочен е спомагателен личен състав към най-важното звено в здравното заведение сега, заяви изпълнителният шеф на МБАЛ "Св. Пантелеймон " доктор Димитър Рунков.
Сега на главен трудов контракт в отделението са трима лекари, останалите медици са на "четвъртинки " и "половинки " щатове, с цел да се извърши графикът. Заразени с ковид са към осем души - трима лекари, медицински сестри и санитари. Трябва да се внимава с включването на доброволци, защото работата с пациенти с COVID-19 изисква прецизна стерилизация и персонална дисциплинираност, добави доктор Рунков.
Според него в болничното заведение може да се разкрият още 20 кревати, в случай че проучванията покажат новозаразени в домовете за остарели хора в региона. През последните два дни напорът към болничното заведение е намалял и това се дължи на разкрития триажен кабинет към ДКЦ-1 и усъвършенстваната връзка сред пациентите и персоналните лекари.
Повишената смъртност през последната седмица доктор Рунков изясни с извънредно тежкото положение, в което постъпват някои заболели - нефункциониращ бял дроб и индикатори, които са несъвместими с живота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР