Двама лекари и медицинска сестра от УМБАЛСМ Пирогов заминават с

...
Двама лекари и медицинска сестра от УМБАЛСМ Пирогов заминават с
Коментари Харесай

Екип от Пирогов връща Павел Василев в България с правителствения фалкон

Двама лекари и здравна сестра от УМБАЛСМ " Пирогов " отпътуват с държавния аероплан за Москва, с цел да транспортират в България режисьора Павел Васев. Това уточни шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов, представен от " 24 часа ".

Известният режисьор и шеф на едни от най-големите театри, както и началник на Българския културен център в Москва, е в съветска болница, откакто прекара инсулт преди 4 месеца. Неколкократно са правени опити да бъде върнат в България, само че съветските лекари отказвали заради недоброто му положение. Медиците решили, че в случай че Васев ще бъде локален, това би трябвало да стане наложително със аероплан.

Преди 10 дни превозването на режисьора стана допустимо от българска страна. Неврохирургът проф. Николай Габровски е отишъл до Москва, с цел да беседва персонално с лекуващите Васев съветски експерти, с цел да разбере дали е безвредно българинът да бъде превозен назад в страната.

" Транспортирането е рисковано, само че допустимо. Възможно е в изискванията на умерено висок риск ", декларира лекарят.

Фалконът не е хигиеничен аероплан, по тази причина се е наложило преди полета да бъдат основани подобаващите условия за пациент след инсулт.

Павел Васев ще бъде придружаван от брачната половинка си по време на полета.

След връщането в България режисьорът ще постъпи в реанимацията на неврохирургията на " Пирогов ", където ще премине обстойни прегледи и ще се набележи неговото бъдеще лекуване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР