Двама ключови политически съюзници на управляващата коалиция в Каталуния призоваха

...
Двама ключови политически съюзници на управляващата коалиция в Каталуния призоваха
Коментари Харесай

Призоваха Пучдемон да обяви независимост

Двама основни политически съдружници на ръководещата коалиция в Каталуния приканиха каталунския водач Карлес Пучдемон да не губи повече време и да разгласи самостоятелност от Испания един път вечно, съобщи "Асошиейтед прес ".

Централните управляващи дадоха на Пучдемон краен период до понеделник да обясни дали е оповестил самостоятелност в двусмислената си тирада пред Народното събрание тази седмица. В нея той сподели, че Каталуния е подписала декларация за самостоятелност, само че предложи да замрази използването й за няколко седмици, с цел да се даде опция за ходатайство и разговор с испанското държавно управление.

Испанското държавно управление заплаши да задейства невиждани ограничения за лишаване на самоуправлението на Каталуния, в случай че тя продължи с реализирането на проектите за разединение.

В писмо с днешна дата крайнолявата каталунска партия "Кандидатура за национално единение " съобщи, че Пучдемон би трябвало да пренебрегне предизвестието на испанското държавно управление, да анулира оповестеното прекратяване и да прогласи изрично самостоятелност.

Партията държи 10 места в 135-местния каталунски парламент, само че държавното управление на малцинството на Пучдемон е подвластно от поддръжката й, с цел да прокарва нормативни актове и не може да реализира болшинство в районния парламент без нейна помощ.

Организацията "Каталунско национално заседание ", която провежда всеобщи митинги в поддръжка на отцепването, също разгласява малко изказване с сходно обръщение. Според нея няма смисъл декларацията за самостоятелност да стои в изчаквателна позиция, щом Мадрид отхвърля да води разговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР