Двама жители на област Видин са задържани по горещи следи

...
Двама жители на област Видин са задържани по горещи следи
Коментари Харесай

Разкриха кражба на дизелово гориво от два тира

Двама поданици на област Видин са арестувани по „ горещи " следи за кражба на дизелово гориво от два тежкотоварни автомобила, спрели на отбивка на път Е 79 край Монтана.

Кражбата е осъществена на 20.11.2023 година сред 19,30 ч. и 23,30 ч. на път Е-79, км 93+300, в землището на с. Винище, в региона на местността Сухата чешма. С техническо средство били незаконно отнети общо 240 литра дизелово гориво от резервоарите на две полуремаркета " Шмиц ", прикачени към влекачи, благосъстоятелност на компании, ръководени от двама водачи, жители на Гърция и Хърватия.
Кражбата на гориво била разкрита от чиновници на Участък " Огоста ", които след получена оперативна информация открили двамата причинители в миг на източване на горивото. Те не се подчинили на полицейските разпоредби и побягнали в пресечена околност край пътя, като оставили около едното полуремарке 2 туби, цялостни с към 70 литра гориво и гумен маркуч, натикан в резервоара на полуремаркето. В хода на полицейските дейности на към 100 метра от крайпътната отбивка, в посока гр. Видин, е открит лек автомобил " Ауди А3 " с видинска регистрация, със свалена капачка на резервоара и 2 празни туби от същия тип в багажния отсек. На към 30 метра пред автомобила на черен път била открита и 30-литрова туба, цялостна с дизелово гориво.
В процеса на работа чиновниците на реда по „ горещи " следи задържали причинителите – двама поданици на област Видин, на 25 година и 16 година На двамата са взети обтривки от дланите и наложено задържане до 24 часа по ЗМВР.

По случая са снети сведения от водачите на тежкотоварните коли, конфискувани са материални доказателства, включително и лекият автомобил ауди. На местопроизшествието е осъществен оглед и формирано досъдебно произвеждане по член 195, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР