Двама души загинаха при най-големия горски пожар в историята на

...
Двама души загинаха при най-големия горски пожар в историята на
Коментари Харесай

Двама души загинаха при най-големия горски пожар в историята на Тексас

Двама души починаха при най-големия горски пожар в историята на Тексас.  83-годишна жена почина, когато къщата й се възпламени в дребния град Стинет, а друга, 44-годишна жена умря през вчерашния ден, откакто беше тежко ранена, когато камионът, който управляваше, беше обхванат от пламъци в Смоукхаус Крийк съгласно чиновник по публичната сигурност в Тексас, представен през днешния ден от локалните медии.

Всъщност последният отчет на Службата по горите приказва за общо 5 098 000 акра,

изгорени от пожарите, от които единадесет към този момент са овладени към момента горят, само че не напредват, а други дванадесет са овладени.

Според тексаската горска работа пет пожара остават „ дейни “ в северната част на щата. Най-големият пожар, Smokehouse Creek, който към този момент беше изгорил към 4 350 000 акра през вчерашния ден, четвъртък, е единствено „ 5 % “ овладян и в този момент визира част от прилежаща Оклахома.

Собствениците на Turkey Track Ranch, което се намира в региона, споделиха, че са изгубили 80 % от своята благосъстоятелност от 320 000 акра.

„ Вярваме, че загубата на добитък, годишна продукция и диви животни, както и друга инфраструктура в нашата благосъстоятелност и други ферми и резиденции в региона, е невиждана в нашата история “, споделиха те в изказване, предадено от ABC News.

Пожарникарите се притесняват, че обстановката може да се утежни през уикенда, защото се чакат ветрове при горещи и сухи условия.

Метеорологът на CNN Чад Майърс съобщи, че огънят се движи със скорост от две футболни стадиони в секунда.

Президентът Байдън, който е на предизборно посещаване в Тексас по въпросите на имиграцията, сподели пред публицисти, че 500 федерални чиновници вземат участие интензивно в борбата против пожарите, в допълнение към локалните пожарникари.

Градовете в Съединените щати и Канада записаха рекордни температури през февруари, а някои даже претърпяха летни горещи талази. Според специалисти за това, с изключение на изменението на климата, е виновен феноменът Ел Ниньо.

„ Харесва ми, че някои от моите другари неандерталци към момента имат вяра, че няма смяна на климата “, иронизира Джо Байдън, намеквайки за своите скептични във връзка с изменението на климата противници републиканци.

 

Източник: NBC News, ABC News /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР