Двама души са загинали в Полша, след като две руски

...
Двама души са загинали в Полша, след като две руски
Коментари Харесай

Предполагаеми руски ракети паднаха в Полша, има двама загинали

Двама души са починали в Полша, откакто две съветски ракети са паднали покрай границата с Украйна, оповестиха международните медии, представени от БГНЕС. Ракетите са паднали в натовската страна след всеобщите бомбардировки на Русия над украинските градове по-рано през днешния ден, при които бяха изстреляни над 100 ракети.

По информация на “Ройтерс ” гърмежът е станал в Пжеводов, село в Източна Полша, и е поразил силоз за зърно. Ракетата е паднала на 65 км в Полша.

На място са изпратени екипи, оповестиха локалните спешни и противопожарни служби, представени от NOVA.

The fragment piece of the missile that fell in (on the left) appears to be a match with an missile (on the right).
— Dimitris (@dmysd)
Съобщава се, че полицията, прокуратурата и армията към този момент са на мястото, а полските въоръжени сили са в " нараснала подготвеност ".

„ Все още не е ясно какво е предизвикало детонацията ”, показаха локалните управляващи. Според полското радио ZET обаче гърмежът е резултат от рухването на две съветски ракети в региона на селото.

АП и " Дойче веле " показват, че данните за паднали съветски ракети към момента не са доказани публично.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки свика незабавно Комитета по въпросите на националната сигурност и защитата, удостовери представителят на държавното управление Пьотр Мюлер. Местни осведомителни уеб сайтове настояват, че това евентуално е поради детонациите. " Най-важните хора в страната " участват на изключителната среща в Полша, заяви локалното радио Zet.

: Suspected missile hits village in Poland, killing 2 people
— Amichai Stein (@AmichaiStein1)
Радиостанцията заяви също, че в отговор са задействани военни самолети.

Някои анализатори допускат, че задачата на ракетите може да е била Лвов, украински град на към 100 км южно от Пжеводов.

Съгласно член 5 нахлуване против един съдружник на НАТО се смята за нахлуване против всички съдружници.

Министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс съобщи: " Съболезнования на нашите полски братя по оръжие. Престъпният съветски режим изстреля ракети, които са ориентирани освен против украински цивилни жители, само че и се приземиха на територията на НАТО в Полша.

" Латвия изцяло поддържа полските другари и осъжда това закононарушение ".

Съобщава се, че унгарският министър председател Виктор Орбан също е свикал своя съвет по защита.

Министерството на външните работи на Естония също съобщи своята " цялостна взаимност " с Полша и акцентира, че " Естония е подготвена да пази всеки сантиметър от територията на НАТО ", написа БГНЕС.

Молдова, друга прилежаща на Украйна страна, също беше наранена от масираната ракетна офанзива на Русия през днешния ден, откакто тя провокира огромно спиране на електрозахранването.

Външният министър на страната Нику Попеску прикани Русия да " спре разрушенията в този момент ", като акцентира, че " всяка бомба, падаща върху Украйна, визира и Молдова и нашия народ ".
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР