Двама души са задържани за обир на магазин в Плевен,

...
Двама души са задържани за обир на магазин в Плевен,
Коментари Харесай

Задържаха двама за обир на магазин и нападение срещу продавачка в Плевен, издирват трети

Двама души са арестувани за грабеж на магазин в Плевен, търси се още един участник в закононарушението. Това оповестиха от ОДМВР - Плевен. Сигналът за обира е подаден на 5 октомври в Първо районно управление (на МВР) - Плевен. Съобщено е за осъществен обир на магазин за риболовен такъми в град Плевен. На място незабавно са изпратени полицейски екипи.

Установява се, че към 18.15 часа в магазина са влезнали двама непознати. Единият разсейвал 52-годишната продавачка, задавайки въпроси, а другият минава зад предната витрина, където се намира касата, и взема оборота в размер на 400 лева При отдръпването им дамата направила опит да ги спре, при което и двете лица я блъскат поредно, и тя пада върху една от витрините в магазина.

Грабителите съумяват да избягат като се отдръпват с лек автомобил. След извършени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени дейности автомобилът е открит. Движил се е на основен път в посока град Бяла след разклон за Козар Белене. При опит да бъде спрян от екип на районно управление (на МВР) - Левски автомобилът самокатастрофира, като от него излизат три лица и побягват към гориста околност. След гонене двама са открити и арестувани – 26-годишни, румънски жители.

Изяснява се съпричастността на причинителите към други престъпни закононарушения на територията на страната. По данни на арестуваните третият причинител е 22-годишен. Той е разгласен за общодържавно търсене. Образувано е досъдебно произвеждане. Уведомен е прокурор от районна прокуратура - Плевен. Работата по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР