Двама души са тежко пострадали след стрелба в събота между

...
Двама души са тежко пострадали след стрелба в събота между
Коментари Харесай

Две момичета са тежко пострадали след стрелба между цигански кланове

Двама души са тежко потърпевши след пукотевица в събота сред двата цигански клана Моронес и Заморанос в испанския град Понтеведра в северозападната провинция Галисия. Пострадалите са две девойки на 15 и 17 години, които са претърпели животоспасяващи интервенции и към този момент животът им е вън от заплаха.
Вчера по обяд полицейските управляващи са задържали единия от стрелците - Пауло Хименес, който е по-големият брат на самопровъзгласилия се за крал на клана Моронес Синай Хименес. Издирването на другия директно забъркан в стрелбата продължава, осведоми "El Pais ", базирайки се на формалните управляващи.
Това е следващият епизод от враждата сред двата клана, която води началото си още от 2010 година, когато Заморанос биват прокудени от своите територии и от този момент вършат непрестанни опити да се завърнат, твърдо отказвайки да заплатят каквато и да е такса на другия клан, с цел да бъдат оставени на мира и да развиват улична търговия.
В болничното заведение, където са настанени ранените в престрелката, има засилено полицейско наличие, с цел да се избегнат нови, по-сериозни конфликти сред двата враждуващи клана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР