Двама души са ранени в резултат от ракетен обстрел срещу

...
Двама души са ранени в резултат от ракетен обстрел срещу
Коментари Харесай

Двама ранени в Израел след ракетен обстрел от ивицата Газа

Двама души са ранени в следствие от ракетен обстрел против Южен Израел от линията Газа довечера, съобщи Франс прес.

Според израелската войска две ракети са изстреляни от анклава, следен от ислямисткото придвижване " Хамас ", до момента в който във Вашингтон течеше церемонията за подписването на споразуменията за нормализиране на връзките на Израел с ОАЕ и Бахрейн, подложени на критика от палестинците.

Едната ракета е била прехваната от израелската система за Противовъздушна отбрана " Железен купол ". Втората е паднала в град Ашдод, ситуиран сред линията Газа и Тел Авив, и съгласно локалната работа за незабавна помощ двама души са потърпевши. Нито една от палестинските фракции не е поела отговорност за обстрела.

Междувременно палестинският президент Махмуд Абас сподели, че споразуменията за нормализиране на връзките на Израел с Обединените арабски емирства и Бахрейн няма да доведат до районен мир, съобщи ДПА.

" Основният проблем не е сред страните, подписали споразуменията, и израелската окупационна власт, а е с палестинския народ, който страда от окупацията ", се споделя в официално съобщение на канцеларията на Абас, оповестено от палестинската организация Уафа.

" Мир няма да бъде реализиран, до момента в който Съединени американски щати и Израел не признаят правото на палестинския народ да сътвори самостоятелна страна със столица Източен Ерусалим и не бъде организиран въпросът с палестинските бежанци ", се споделя още в текста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР