Двама души с обвинения за унищожените дюни на къмпинг Смокиня“Двама

...
Двама души с обвинения за унищожените дюни на къмпинг Смокиня“Двама
Коментари Харесай

Двама души с обвинения за унищожените дюни на къмпинг „Смокиня“

Двама души с обвинявания за унищожените дюни на къмпинг „ Смокиня “
Двама души са с повдигнати обвинявания за унищожените дюни на къмпинг „ Смокиня “. Това са багеристът и поръчителят, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Бургас.

Багерът, който е унищожил предпазената дюна в к-г „ Смокиня “ е минал през един от частните парцели наоколо до плажа. Собственикът му отхвърля обаче той да е дал достъп на тежката машинизация, прецизираха от бургаската прокуратура.

Константин Мархолев, един от стопаните на каравани в съседство съобщи: „ Ние имахме там ограничаващи колове с верига, където не се позволяват насам транспортни средства, само че очевидно е съборена и полицията ни уведоми и ни попита дали ние сме давали позволение за парцела. “

Според стопаните на каравани и заведения в региона на к-г „ Смокиня “ още през лятото е имало закани от един от притежателите, че въпросната дюна ще бъде отстранена, защото му пречила.

Милан Кибарев споделя: „ Доколкото знам от другите на къмпинга, той се е заканвал, че ще я махне, само че не мога да кажа, че е той. “

Концесионерът на плажа Иван Иванов също отхвърля да знае кой е виновникът, твърди, че има защита, която обаче в тази ситуация не е видяла нищо. „ Те не могат да вървят на всички места. Вижте какъв е огромен плажът ”, прибавя той.

Трима души бяха арестувани, като единият от тях е освободен, защото единствено е придружавал багериста. Той ще бъде притеглен като очевидец по делото. Като гарант на престъпното разораване в к-г "Смокини" е упрекнат бургаският предприемач Иван Нончев. Другият упрекнат като причинител на действието е 24 годишният Манол Пазвантов, който е управлявал багера.

„ Нончев не признава виновността си. Багеристът Пазвантов и с пълнолетния очевидец описват в детайлности фактологията по случая. Нончев им е платил за тази активност, даже съгласно тях те са го питали дали няма да стане някаква пакост, само че той е настояват, че парцелът е негов и няма от какво да се тормозят. Това е по техни показания ”, сподели апелативният прокурор Любомир Петров.

Още в ранните часове на днешния ден представители на Министерство на туризма и на районната ревизия по околната среда и водите направиха последващата инспекция. Екип от геодезисти направи замерване на дюните. Резултатите от инспекцията ще станат ясни до дни. Тя ще покаже дали унищожените дюни попадат в концесията на плажа. Наказанието за закононарушението е до 3 година отнемане от независимост и санкция. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР