Двама души, които са пили от отровената с пестициди вода

...
Двама души, които са пили от отровената с пестициди вода
Коментари Харесай

Отровена е водата в квартал на Генерал Тошево, двама са в болница

Двама души, които са пили от отровената с пестициди вода в Генерал Тошево, са признати в Спешното поделение на болничното заведение в Добрич. Те са получили кожни обриви, като по-късно са изписани за домашно лекуване.

Окръжната прокуратура в Добрич е почнала досъдебно произвеждане против незнаен причинител поради отравянето на водата в квартал "Пастир " на Генерал Тошево.

,,Действията по следствието не престават. Опитваме се да разберем механизма на случилото се, надлежно има ли отговорно лице и в случай че има такова и сме уверени, че е то, ще бъде повдигнато обвиняване за осъществено престъпление'', съобщи за БНР прокурор Пламен Николов.

Взети са нови проби от Регионалната здравна ревизия в Добрич от нечистата с пестициди вода. На 300 семейства е неразрешено използването на вода за битови и икономически потребности. Днес от ВиК сдружението се чака да бъде доставена водоноска.

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров съобщи, че суматоха в популацията няма, към този момент няма да се афишира и бедствено състояние.

,,Хората са предизвестени два пъти през вчерашния ден, тази заран - за трети път. Всички ограничения са подхванати, с цел да предпазим хората от нещо по-лошо. ВиК не са отговорни. Има няколко поредни нелепи обстановки. По най-бързия метод би трябвало да излезем от тази ситуация'', сподели още той.

От през вчерашния ден водата не е годна за пиянство и битова приложимост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР