Двама души, които са пили от отровена с пестициди вода

...
Двама души, които са пили от отровена с пестициди вода
Коментари Харесай

Отровена е водата в квартал на Генерал Тошево, двама са в болница

Двама души, които са пили от отровена с пестициди вода в Генерал Тошево, са признати в Спешното поделение на болничното заведение в Добрич. Те са получили кожни обриви, по-късно са изписани за домашно лекуване, оповестява Блиц.

``
реклама
 
Окръжната прокуратура в Добрич е почнала досъдебно произвеждане против незнаен причинител поради отравянето на водата в квартал " Пастир " на Генерал Тошево.
 
От през вчерашния ден водата не е годна за пиянство и битова приложимост. Днес на място полиция, екипи на ВиК Добрич, Регионалната здравна ревизия и представители на Община Генерал Тошево ще правят взаимни дейности. Ще се вземат проби, които ще бъдат изследвани в лаборатория във Варна.
 
По случая се води следствие.
 
Към момента няма нищо притеснително. Прави се профилактика на водопреносната системата в квартал „ Пастир “ и ще се
вземат следващи проби. Това сподели за Радио „ Фокус “-Варна кметът на
Генерал Тошево Валентин Димитров.
 
По думите му, през вчерашния ден към 14.00 часа кметският наместник, пускайки водата в кметството, което се намира съвсем в центъра на квартала, е открил, че водата се пени и има мощна миризма.
 
Веднага е известено локалното ВиК сдружение, което е изолирало водопреносната мрежа на Генерал Тошево. Започнало е източване на системата, взети са проби, предизвестено е популацията да не употребява никаква вода.
 
„ И сега се прави пречистване на системата. Вземат се следващи проби, популацията е известено още един път тази заран. Осигурена е водоноска, която всеки миг ще достави жителите на квартала с питейна вода “, изясни още кметът.
 
По думите му все още няма мотив за суматоха и няма потърпевши хора. Един мъж е бил прегледан в незабавния център, само че по-късно е бил освободен. Той е гражданин на квартала и е отишъл на обзор поради лек обрив по ръцете. Човекът няма други недоволства все още.
 
„ Има подозрения за източника на замърсяване на водата, само че не желая да ги разясня. Нека проверяващите органи да открият. Все отново следствието е за замърсяване на водата по водопреносната мрежа. Всички държавни институции и локалната власт са тук. Нека хората да бъдат спокойни “, сподели Димитров.
 
По думите му незабавно след почивните дни би трябвало да станат ясни резултатите от пробите, които ще се изследват в лабораторията в Регионалната здравна ревизия във Варна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР