Двама британци и един мароканец, държани от руските сили в

...
Двама британци и един мароканец, държани от руските сили в
Коментари Харесай

Двама британци и един мароканец бяха осъдени на смърт в ДНР

Двама британци и един мароканец, държани от съветските сили в Украйна, са наказани на гибел, оповестяват съветски държавни медии.

Шон Пинер на 48 години, Ейдън Аслин - на 28, дружно с мароканския национал Саудун Брахим бяха хванати по време на борби в Украйна, напомня DailyMail.

Върховният съд на подкрепяната от Русия Донецка национална република (ДНР) издаде смъртни присъди в четвъртък, заяви съветската организация РИА Новости. Тримата мъже споделиха, че ще апелират решението, съобщи ТАСС. Съдът не е интернационално приет, акцентира БГНЕС. Много наблюдаващи дефинираха делото като " демонстративен развой ".

И двамата британци обявиха, че са служили в украинската морска пехота, което ги прави бойци на дейна работа, които следва да бъдат предпазени от Женевските конвенции за военнопленниците. Въпреки това съветските държавни медии показаха мъжете като наемници и съдът ги осъди по обвиняването, че " са били наемници ".

Депутатът Робърт Дженрик съобщи пред радио BBC 4, че процесът е " изцяло възмутително нарушаване на интернационалното право и би трябвало да бъде наказан ".
ТЕМА преди 3 часа 515 преди 4 часа 228 преди 5 часа 904
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР