Двама британски министри са станали обект на опит за телефонна

...
Двама британски министри са станали обект на опит за телефонна
Коментари Харесай

Телефонен измамник преметна двама британски министри, че е украинският премиер

Двама английски министри са станали обект на опит за телефонна машинация, обвързвана с спора в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

Министърът на защитата Бен Уолъс разпореди следствие, откакто получил позвъняване от лъжец, който му се показал за украинския министър председател Денис Шмихал. Той упрекна Русия за опита за машинация.

По време на разтовора обаче Уолъс се усъмнил, защото мъжът му задал няколко подвеждащи въпроса. Министърът станал недоверчив и прекъснал позвъняването.

" Никаква съветска дезинформация и мръсни трикове не могат да отклонят вниманието от нарушаването на човешките права от страна на Русия и противозаконната инвазия в Украйна. Отчаян опит ", написа той в Туитър.
 Фалшиво видео сподели капитулацията на Зеленски
Фалшиво видео сподели капитулацията на Зеленски

На фрагментите " украинският президент " приканва сънародниците си да оставят оръжията пред съветските нашественици

Източник от защитата заяви, че Уолъс е разпоредил незабавна инспекция за това по какъв начин е било позволено да се организира диалогът, който траял към 10 минути. Обаждането не е било на персоналния телефон на министъра, а е станало по друга линия с прекачване от различен държавен отдел.

Впоследствие министърът на вътрешните работи Прити Пател също заяви в Туитър, че е получила сходно телефонно позвъняване по-рано тази седмица.

" Жалък опит в такива сложни времена да ни разделят. Ние сме с Украйна " , акцентира тя.

Това не е първият път, когато английски министри стават жертви на телефонни измамници.

През май 2018 година министър председателят Борис Джонсън, който беше външен министър по това време, беседва за интернационалните връзки с мъж, престорил се на арменския министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР