Двама братя със строителен бизнес са новите собственици на бизнес

...
Двама братя със строителен бизнес са новите собственици на бизнес
Коментари Харесай

Строители купиха сградата на британското посолство в София

Двама братя със строителен бизнес са новите притежатели на бизнес постройката на столичната ул. " Московска " 9, в която наемател е английското посолство в България. Сделката е станала при започване на годината, оповестява capital.bg.

Продавач е ирландската компания за ръководство на вложения в недвижими парцели Avestus Capital Partners, която сега е притежател на Mall of Plovdiv и ръководи Mall of Sofia и офисната му част Sofia Tower, в които в предишното беше вложител.

Цената на договорката не е известна, само че документи в имотния указател демонстрират, че в края на декември постройката е била ипотекирана в интерес на Банка " Пиреос ", като материалният интерес по договорката е 11.6 млн. лева

Купувачите - Владимир и Огнян Павлови са мажоритарни акционери (с общо 95%) в профилираната в пътни планове " ОРС – Инфраструктура ". Дейността е основно в строителството на мостове, като през последните години е изпълнила няколко огромни плана по Оперативна стратегия " Транспорт ".

Компанията постоянно взе участие в публични поръчки дружно с " ПСТ груп ", която до 2016 година беше свързвана с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, а в този момент е в този момент е от орбитата на Първа капиталова банка. Отскоро двамата влагат и в недвижими парцели - през сдружението им " Прайм пропъртиенд асетс " през последните две години те са купили и ваканционни жилища в Лозенец (община Царево) и Несебър. Като те след това са ипотекирани в интерес на " Уникредит Булбанк ".

Консултантът по договорката е профилираната в бизнес парцели компания " Фортън " (Forton), която е сътрудник на Cushman&Wakefield за България и Македония. Оттам показват, че към постройката е имало " мощен интерес от локални и непознати вложители ".

Сградата беше издигната от израелската строителна компания Ashtrom, която беше вложител и в реконструкцията на софийските хали, и е в употреба от 2001 година Тогава " Абротеа България " беше част от групата на Ashtrom, само че след това беше добита от ирландския фонд. Още след завършването на постройката основен наемател в нея е Посолството на Англия в България. До 2013 година там е обитаваха и представителствата на европейски институции.

Междувременно, през последните години част от площите в " Бизнес център Московска " стоят незаети. Недостатъчните доходи евентуално са и повода в последна сметка притежателите да стартират да търсят купувачи за парцела в центъра на столицата.

Общата отдаваема повърхност на " Бизнес център Московска " е 4500 кв. м, ситуирани на осем офис равнища плюс под земята паркинг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР